Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Dedektör Kullanım Kuralları, Temel Prensipler

Dedektör Kullanım Kuralları; ile define aramak defineciliğin en heyecanlı anlarından biridir. Halbuki bu heyecanın arkasında bir çok tehlike vardır.

Dedektör Kullanım Kuralları, Temel Prensipler

Dedektör Kullanım Kuralları

Köpekler, yılanlar ve akrepler gibi tehlikeli olarak tanımlanabilecek hayvanların varlığı.

Çiftçilerin domuzdan korunmak için elektrik çitleri kurması, bu çitlere dokunan kişinin hayatını kaybetme tehlikesi.

Bazı maddeler, bakteriyolojik veya fekal kirlenme gibi zehirli şeylere temas edildiğinde ölüme veya hastalığa neden olan bitkiler.

Yeraltı kablolarının olabileceği yerlerde kazı yapmaktan kaçının.

Çok az ekipmanla veya hiç ekipman olmadan kuyulara veya mağaralara giriş denemesi yapmak.

Gazlı mağara yada mahzenlere girmek.

Sümük gibi nemli, yumuşak ve kaygan maddeler yada bitkilerle temas kurmak.

Çamur çukurları, nehirler ve göletlerden mikrop kapmak.

Çok fazla balçık içeren bölgeleri geçmeyin, vakit geç olsada geçmeyin.

Arama başlığının su veya ıslak kumlarda arama yapmadan önce su geçirmez olduğundan emin olun.

Su altı aramalarında yeterli ekipmanınız olduğundan emin olun.

Metal tespit etmek için en iyi yerler, şehirden uzak bakire yerlerdir. Ayrıca çıkacağınız bölge hakkında biraz araştırma yapmak iyidir, bunun en iyi yolu, arazinin tarihini bilen toprak sahibine sormaktır. İnsanların toprakları hakkında ne kadar bilgi sahibi olduklarını görüp eski hikayeleri anlattıklarında şaşıracaksınız. bölgedeki eski patika yolların yerini arazi sahipleri bilebilir, patika yollar define aramak için en ideal yerlerdir.

Araziye çıkmadan yada arazinin uygun bir yerinde dedektörünüzü mutlaka testlere sokun. Madeni paralar, kalıntılar veya küpe, yüzükler ile evinizin arka bahçesinde bolca test yapın, dedektörünüzün nasıl tepki verdiğini uygulamalı olarak görün.

  • Yukarıda belirttiğimiz gibi define aramak çok heyecanlı bir iştir, bulacağınız tek para yada küçük bir altın parçası dedektörünüze ödediğiniz parayı karşılayabilir. Bu işte doğru dedektörü seçmek çok önemlidir. Satın almadan önce kafanızdaki dedektörü mutlaka araştırmalısınız. ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçip gerekli denemeleri yaptıktan sonra araştırmaya başlayabilirsiniz.

Dedektörler, Temel Prensipler

Metal dedektörler elektromanyetik alanı arama bobininden gönderdiği sinyal ile çalışır. 1. bobin sinyali gönderir metale çarpan sinyal diğer bobin tarafından alınıp bip sesi ile kullanıcıyı uyarır. vlf dedektörler farklı metal tipleri arasında ayrım yapabilir ve istenmeyen hedefleri göz ardı edecek şekilde ayarlanabilir.

Pil

Detektöre güç sağlar.

Kontrol Kutusu

Kontrol kutusu dedektörün elektronik aksamını içerir. Bu, gönderme sinyalinin üretildiği ve alma sinyalinin işlendiği ve bunu sesli, rakamlı veya grafikler halinde bunu kullanıcıya bildirir.

Arama Bobini

Dedektörün arama bobini elektromanyetik alanı toprağa iletir ve metale çarpan sinyal dönüş yaparak diğer bobin tarafından algılanır.

Gönderilen Elektromanyetik Alan (resimdeki mavi alan.)

Metale çarpan Elektromanyetik alan.

Hedef Metal,

Bir hedef, bir metal detektörü tarafından tespit edilebilen herhangi bir metal nesnedir. Bu örnekte, tespit edilen hedef iyi (kabul edilmiş) bir hedef olan hazinedir.

İstenmeyen Hedef

İstenmeyen hedefler genellikle çiviler (örneğin bir mıknatısa çekilir), çivi gibi, fakat aynı zamanda şişe kapağı gibi demir dışı da olabilirler. Metal dedektör istenmeyen hedefleri reddetmek üzere ayarlanmışsa, bu hedefler için bir sinyal üretilmeyecektir. bu ayarı kullandığınızda dedektörünüz derinlik kaybı yaşayacağını bilmelisiniz. dedektörler maksimun derinliğe ancak tüm metaller modunda ulaşır dedektörü kastığınız zaman derinlik kaybı yaşarsınız.

Elektromanyetik Alan.

Alıcı elektromanyetik alan, enerji hedeflerinden yani metallerden elde edilir ve arama bobini tarafından alınır.

Hedef Tepki.

İyi bir hedef tespit edildiğinde, metal detektörü bir bip sesi veya tonda değişiklik gibi sesli bir yanıt verir. Birçok dedektör, aynı zamanda, hedef bilginin görsel bir görüntüsünü sağlar.

Frekans

Vlf dedektörün frekansı, hedeflerin ne kadar iyi tespit edilebileceğini belirleyen önemli etkenlerden biridir.

Zemin Dengesi

Zemin Dengesi yani toprak ayarı çörün çöpün bol olduğu mineralize dediğimiz toprakta çeşitli ayarlarla derin yada yüzeye yakın araştırma yapabileceğimiz ayardır. Bu ayarı genelde ıslak toprakta, kumlu toprakta, kırmızı toprakta ve demir kalıntısının bol olduğu tıoprakta yapılır. Örnek olarak, üstte bir demir parçası alttaki değerli altın yada gümüşü maskeleyebilir. Bunu düzeltmek için Zemin Dengesi ayarı, maskelemeyi ortadan kadırır, böylece hedef sinyallerini açıkça duyarsınız ve zemin gürültüsüyle dikkatiniz dağılmaz.

Üç temel zemin dengesi vardır:

Manuel Topraklama Dengesi – Toprak Dengesi ayarını manuel olarak ayarlayın, böylece minimum zemin sinyali miktarı duyulur.

Otomatik Zemin Dengesi – Dedektör en iyi Zemin Dengesi ayarını otomatik olarak belirler. Bu, elle ayarlanan Zemin Dengesinden daha hızlı, basit ve daha doğrudur.

İzleme Toprak Dengesi – Dedektör, tespit edilirken Toprak Dengesi ayarını sürekli olarak ayarlar. Bu, Zemin Dengesi ayarının her zaman doğru olmasını sağlar.

Garret ve nokta dedektörleri, diğer herhangi bir dedektör tarafından eşleştirilemeyen üstün yer dengeleme özellikleri için özel gelişmiş teknolojiler kullanır.

Ayrımcılık

Bulunan metalin cinsini henüz kazmadan bilmeniz mümkündür, garret ve nokta dedektörleri üstün metal ayırma kabiliyetine sahip gelişmiş dedektörlerdir, ekrandaki numaralar yada ses tonları metalin cinsi hakkında önemli bilgiler verir, hatta değersiz ise bunu yok say ayarı ile değeri olmayan metalleri kolayca eleyebilirsiniz.

Garret dedektörlerinde dört ana tip arama modu vardır: Nokta impact ta ise 12 arama modu bulunmaktadır. Yüksek çözünürlüklü demir ayrışım özelliği ile çöplükte metal obje tespiti yapabilirsiniz.

Algılama Derinliği Faktörleri

Metal dedektörleri hakkındaki en yaygın soru ‘Ne kadar derine gidiyor?’

Çok basit “definlik başlığın çapı kadar” dır. Böylece daha büyük başlığa sahip dedektörler daha derin algılar fakat metal ayırma kabiliyeti düşer, değerli sinyali alırsınız gazoz kapağı çıkar :)

Toprak Mineralizasyonu

Düşük mineralli zemindeki bir hedef, yüksek derecede mineralize bir zeminde bir hedeften daha derin olarak tespit edilebilir. Toprak mineralizasyonu seviyesi, tespit derinliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Hedef boyut

Büyük hedefler, küçük hedeflerden daha derin olarak algılanabilir.

Hedef şekli

Sikke ve halkalar gibi dairesel şekiller çivi gibi uzun ince şekillerden daha derin olarak algılanabilir.

Hedef oryantasyon

Yatay bir bozuk para (örn. Düz duran) dikey bir para biriminden (örn. Kenarda) daha derin olarak algılanabilir.

Hedef malzeme

Yüksek iletken metaller (örneğin gümüş), düşük iletken metallerden (örn. Kurşun) daha derin olarak algılanabilir.

Define sohbeti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.