Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Değirmen Taşı Define İşareti

Değirmen taşı yanında bir harman iki yaşlı ağaç varsa harman içinde sallı taş aranır, harmandaki orta büyük salın altında 1 yük vardır. Burada ayrıca değirmen suyu yolunda 6 kese  mal mevcut olup,  karşı yamaç tepede büyük bir mezar vardır. Burası mal mezarıdır mal toplamı 2 katırdır.

Değirmen taşının yanında eski yapı varsa bu yapıdaki taşlar önemlidir. Taşlar oyularak içi doldurulup tekrar kapatılabilir. Ayrıca değirmen taşı olan yerde mutlaka değirmen vardır. Buradaki kaynak su pınar çeşme mutlaka incelenmelidir. Değirmenler hedef teşkil ettiği için bazı kayıtlarda (Define Haritaları) adı geçer bunlara-da dikkat edilmelidir.

Değirmen Taşının altı araştırılır. Değirmen taşının ortasında ki deliğin uzunluğu ölçülür. Çıkan santim metre olarak hesaplanmış olabilir. Kazıya değirmen taşının bulunduğu yerden başlanmalıdır. Toprağın durumu size yön verecektir. Gömüyü simgeleyen değirmen taşları, toprak altında olup son nokta işarettir. Değirmen taşının olduğu yeri gösteren tamamlayıcı işareti çözmek bunun için çok önemlidir.

Toprak üstünde olan değirmen taşları gömüyü ifade etmemektedir.
Başka bir görüş daha:  Değirmen taşı çevresinde murç şekli oymalar varsa güney tarafından malı alınır: güneye doğru biraz sırta çıkmanız gerekli en fazla 70 metre ilerledikten sonra meblağın yerine ulaşırsınız bu alanda dedektör ile çalışırsanız tam yer tespit edebilirsiniz.

Değirmen Taşı Yeni Bilgiler:

Değirmen taşı işaretinde paranın nerede olduğunu ve değirmen taşının çalışma mantığını anlaşılması adına size resimlerle destek vereceğim.

değirmen taşı define işareti

Öncelikle değirmen taşının güney tarafı yada altı gibi söylemlerin hangi değirmen taşları için geçerli olduğunu bilmeliyiz.  Bu söylemler normal bilindik  yuvarlak olan değirmen taşı değil  alt resimdeki gibi altta kalan sabit kaya değirmen taşı için geçerlidir.

Diğer konumuz her değirmen  dere içinde olmayabilir. Hayvan gücü  ile çalışan değirmenler yada rüzgar gücüyle çalışan değirmenler vardır,  biz buna yel değirmeni deriz. Alın size altta  eşekle çalışan değirmen.

değirmen

İşte size dikkate almayacağınız bir değirmen taşı örneği. Bakın üstteki görünen değirmen taşı seyyar olan değirmen taşıdır. Belirli bir süre çalıştıktan sonra deforme olur,  eskiyip atılır.  Bu taş  lazım olan kişiler  tarafından alınıp kullanılır. Bunların defi-neyle alakası olmaz. Verilen bilgileri bu tip ortalıkta dolaşan taşlarda uygulayıp zaman kaybetmeyiz. Asıl malı altında olan değirmen taşındadır. Altta kalan değirmen taşıdır; bu üstteki seyyar olandır dikkate almayın.

Yel Değirmeni;

Yel değirmeni varsa muhtemelen yüksekte biyerdedir. Ek olarak eğirmeni çevreleyen yapı taşlarına iyi bakın onlar arasında çekmece olanlar vardır. Bunu anlamanız için taş yapısına dikkat edin, çekmece taş diğerlerinden daha berrak hafifi mermersi gibi durur daha kalitelidir. Çekersen içinde bir miktar para ve harita bulunur. Harita yine o coğrafyaya aittir çözerseniz yüklü miktarda hazineye kavuşursunuz.

Diğer tecrübe: değirmen olan dereden yukarı bakın çevre tepeleri iyi inceleyin, hangi tepeden bu değirmen net görünüyorsa o tepeye gidin orası iyidir. Eğer bu tepelerden birinde yaşlı ağaç varsa işte bu güzeldir. Ağaca yakın ve uzak olabilir ağaçlı tepe iyidir.

Yorumlar

  1. Mustafa DAMBASAN dedi ki:

    Değirmen taşı değil, Soku taşı, Bulur yapmak için kullanılır, Yıkanmış, kurutulmuş buğday büyük bulgur kazanlarında kaynatılıp hedik olur. Kaynatılan buğday (hedik) kurutulur. Buğdayın dış kabuğu gevşer, ancak buğdaydan ayrılmaz. Buğdayın bu dış kabuğu bu SETEN denen taşların altında hafif nemledirilince iki taş arasında Buğdayın kabuğu tamamen ayrılır.. Bu şekilde dane bulur olur. Daha sonra el değirmenlerinde öğütülen bulgur üç kısıma ayrılır.. en büyük pilavlık.. orta çorbalık.. en küçük köftelik

  2. Yılmaz dedi ki:

    Her türlü işaretin çözümünü yüzde yüz yaparım. Resminizin bir vidyosunu at bende size noktayı vereyim. Numaram 0531225

  3. İsmail hikmet dedi ki:

    Usta numaran tam olarak kaç

  4. Mm dedi ki:

    Degirmeni gosteren köprü ayağında ok isareti var ne anlama gelir

  5. Kerem dedi ki:

    Yılmaz abi numaran var mi

  6. Anonim dedi ki:

    yilmaz bey numaraniz eksik

  7. Murat dedi ki:

    Bende derenin içinde Bi değirmen taşı tesbit ettim dedelerim zamanında bile değirmen yokmuş ama orada bu civarda mezar falanda buldular 1 kilometre çapında bizim zamanımız da Bi aile mezarı buldular değirmen taşını yakın zamanda köye gittiğimde çıkarmayı düşünüyorum

  8. Anonim dedi ki:

    Düz kaya üzerinde değirmen taşı şeklinde yuvarlak oyulmuş orta sanki değirmen tasrufak bir tepe ustunde

  9. Ali dedi ki:

    Ustam duz tasin üstüne degrimen taşı çekli verilmiş ortais hafiften oyulmus ne yapmam gerek

  10. Anonim dedi ki:

    Degirmen taşı 2 metrede karşıma kapak gibi bırakılmış yerleştirilmiş acaba ne anlama gelir

  11. ufuk dedi ki:

    bölge neresi

  12. Nevzat dedi ki:

    Bizim suan şu degirmenimiz var dededen dedeye bize kalma tarihi derin ve eski rumlardan almışlar degirmeni suan çalışır vaziyette ye bu değirmenin sol 20 metre yakınında büyük eski bir meşe agici var bilgi istiyorum

  13. hasan uyar dedi ki:

    merhaba telefon numaranız varmı