Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Kolay Çözülen Define İşaretleri

En kolay çözülen define işaretleri O harfidir, eğer taşta O harfinden başka işaret yoksa para bu taşın içerisindedir. Bunun dışında hiç bir kaya yada taş içerisinde para olmaz boşuna kırmayın, içinde para olan taşlarda mutlaka O işareti olması gereklidir.

Diğer kolay çözülen işaret ise ok işaretidir, ok işareti genelde gösterdiği tarafta parası olur. Ok işaretinin boyunu ölç 1 cm 72 cm olarak hesapla karşıya doğru git. Eğer yoksa 2. ok işaretini bulursunuz yada başka bir işaret bularak bunu çözümleyip para yerini tespit edersiniz.

Ok işaretleri nadiren arka çaprazı gösterebilir. Okun ucundaki mızrak V işareti gibi düşün, v işaretlerinin uçlarına doğru git değişik unsurlar ara. Örnek farklı taş yada öbek gibi doğaya aykırı duran zemin yapısı varsa burayı kontrol edebilirsin.

Aslına bakılırsa çoğu zaman işaret olmadan bile define bulmak mümkündür toprak yapısı farklı ise bura incelenmelidir. Mesela su gözeneklerinin çevrelerindeki 2 kişinin kaldırabileceği taşların altına mutlaka bakılmalıdır. Aynı şekilde yaşlı ağaçların çevresindeki taşlarında altına bakılmalıdır.

Çoğu uzaman defineci arazide gezerken hiç işaret görmeden bile define bulabilir. Arazide yürürken birden durup ayaklarının arına bakar ve burası der. Ne kadar ilginç değilmi, evet aynen böyledir çünkü toprak yapısı kendisini ele verir.

Çeşme ve köprülerdeki işaretlerde kolay çözülür, muhtemelen para çeşme yada köprüye yakın yerlerdedir, çok uzağa gitmeden iyi bi araştırma ile para bulunabilir.

İnsan kabarması varsa buda çok kolay çözülür, yakın çevreyi inceleyin kesin kaya mezar vardır, İnsan kabartması ister tam boy olsun ister büst dediğimiz göbekten yukarı olsun hiç fark etmez hepsi kaya mezar işaretidir. Burada İnsanın yönü değil gözleri önemlidir, yön güneye bakar ama gözler güney batıya bakar, göz nereye bakıyorsa oraya gidin kaya mezarı bulursunuz.

Yuvarlak ve Kare Oymalar

Yuvarlak oymalarda kolay çözülen define işaretleri arasındadır, geneli mezar işaretidir her oymanın bir mezarı vardır. Mezarları oymaların yakın çevresinde bulmak mümkündür. Eğer oyma yanında ince yada kalın kanal varsa kanalın ucunu takip ederek mezarın yönünü bulabilirsiniz. Tam yer tespiti için zemin analizi yapmanız yeterli olacaktır. Zeminde farklılık varsa burası mezar yeridir. Örnek olarak kazılıp doldurulmuş zemin yapısı ile doğal zemin yapısı birbirinden mutlaka farklı olur. Oymalarda yön tayini için oymaya su doldur nereden taşar akıntı yaparsa yön o taraftır.

Kare oymalarda definesi en kolay bulunan işaretlerdir. Çoğu oda mezar işaretidir. Kare oyma çevresine bakın zemin yapısından yardım alarak nokta tespiti yapabilirsiniz. Şişleme yöntemi ile oda mezar kolayca bulunabilir. Birde balyoz gibi ağır bir cisimle şüphelendiğiniz yerlere vurun boşluk varsa güpleme sesi gelecektir. Bu şekilde yer tespiti yapabilirsiniz.

Haç ve İstavroz

Haç işaretleri parası bulunduğu yere yakın yerdedir. haçlar 2. yada 3. işaret aramanızı söylemez, yer bu bölge der çevreyi araştırıp kafanıza yatan yerlere metal dedektörleri ile kontrol edebilirsiniz. özellikle tüm kolları eşip haçlar son noktanın burası olduğunu söyler fazla uzaklaşmadan çevreyi kontrol edin.

İstavroz işaretide en kolay çözülen işarettir tıpkı haç gibi son noktaya en yakın kayaya yapılır. Diğer kayalara yaklaşmadan işaretin olduğu kayaya yakın olacak toprak zemini kontrol edin zemin kendini ele verecektir. İstavroz ile eşit kollu haç aynı mantığı içerir.

Çözmesi Zor İşaretler

Çözümü kolay işaretler olduğu gibi zor olan işaretlerde vardır, Bunların en bilineni civcivli tavuktur. Topal ayı, yılan, domuz, balık bunlar en zor çözülen işaretlerdir. İtinalı bir araştırma yapmanız gereklidir, arazide en az 2-3 gün dolaşıp iyice tanıdıktan sonra çözüm süreci başlatılmalıdır.

Diğer işaretler gibi 15 dakika inceledikten sonra yer tespit etmeye çalışmanız imkansızdır, en az 2-3 gün bölge tanınmalı hangi medeniyetlere ev sahipliği yapmış, işareti yapanlar kim bunlar hakkında bilgi edinilmelidir.

İşaret Çözerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

1- İşaret doğal afetler sonucu gerçek halinden uzaklaşmış olmaması gereklidir. Yağmur, deprem ve sel gibi doğal afetlerden etkilenmiş yerlerden sonuç almak oldukça zordur.

2- Define aramaktansa kendi elinizde bir define olduğunu ve bu defineyi bu coğrafyada nereye gömerdim sorusunu sorarak coğrafyanın uygun yerini bulmaya çalışınız.

3- Araziyi en az 3 gün çıplak gözle iyi etüd edin. Bulduğunuz ip uçlarını yalnız değil birkaç kişinin tecrübelerinden faydalanın.

4- Dikkat edin define işaretleri yalnız başına olmayabilir. Bölgeyi iyi araştırın ikini ve üçüncü işareti bulduktan sonra işaretler arasında bağlantı kurunuz.

5- Sahte işaretlere dikkat edin, Bazı işaretler vardır yön bulmanızda şaşırtıcı olabilir. çözüm sürecinde bu durumu aklınızda çıkarmayınız.

6- Gömen insanın o anki ruh halini kafanızda canlandırın, Para korkaktır onu ne kurnazlıklarla sakladığını unutmayın.

7- Arama alanınızı elinizden geldiği kadar daraltıp minimuma düşürün. Son nokta için size gerekli olan sadece bir metal dedektördür.

Tüm araştırmaları yaptıktan sonra kazı izni almanız gerekecektir, Yeni yönetmelik hakkında bilgi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.