Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Surfer Programı İşe Yararmı, Definecilerin Tartışma Konusu

Merhaba, bu konu surfer uzmanları tarafından tartışılmış konudur. Surfer işe yararmı. Surfer ile yer altı görüntülenebilirmi, surfer sadece yüzey haritalama programımı hepsini bu konuda bulacaksınız. 

İlk görüş

Selamünaleyküm değerli okuyucular ve kıymetli arkadaşlar.

“SURFER DOLANDIRICILIĞI” aldı başını gidiyor.

Ben bunun önüne geçilmesi taraftarıyım.

Bugüne dek surfer ile ilgili çalışmalarda en ufak bir sonuca ulaşılmadığını görüyoruz. İsterdik ki olsun ama maalesef bugüne kadar faydalı bir sonuca ulaşılamadığı gibi. Kandırılan dolandırılan insanlara yapılanlardan sonra. Sanki hiç ölmeyecek ahirette hesaba çekilmeyecekmiş gibi Allah’tan korkmadan paraları ellerinden alınıyor. Kısacası kanmayın böyle bir sistem böyle bir icat yok. Var diyenlere ısrarla olmadığını ve yeterli kanıt sunmadıkları sürece var olduğunu dile getirmemelerini ısrarla anlatın ki. Artık kimsenin canını yakmasınlar. Böyle bir sistem var diye iddia eden kişiler var. İse eğer buyurun benim gösterdiğim yerde çalışma yapın eğerki iddianızda doğru iseniz sizin reklamınızı ben yapıcam özellikle mükafat olarak da garanti açılmamış yer hediye edeceğim.

Ama malesef deyimi yerindeyse açlıktan ağzı kokan ay sonunu getiremeyen cebinde cay sigara parası olmayan nerde nasıl kimi kandırırım diye bekleyen surfer dolandırıcılarına lütfen kanmayın ve inanmayın.

Diğer Görüş Surfer İşe Yarar

Saygıdeğer arkadaşlar, yazmayayım yazmayayım diyorum insanda bir noktadan sonra tutamıyor kendini.  Surfercıları yerden yere vuranlar var. Tabi belli noktalarda haklısınız dolandırıcı çok. benim kardeşim bile bunların tuzağına düştü. Ee kardeşim sizde biraz uyanık olun. siz saftirikseniz surfercı olmaz, çubukçu olur, makinacı olur, bilemem kim olur sizleri çarpar… Bu noktaya kadar haklısınız, amaaaa… İşin özünde bu iki sitede farklı durumlar dönüyor; birileri kasıtlı olarak bu surfer konusunda ilerleme olmasın diye uğraşıyor… Gelin sizin bakış açınızla kısaca durum değerlendirmesi yapalım; Mesela çubukçular… Sorsan mangalda kül bırakmazlar ama açıkları mezardan öte gitmez oda milyonda bir ihtimal. Çağırırsın çubukçu ustatı gelir gelmesine ama sana 5 binden kapıyı açar… Derki gösterir hemen giderim… Ee tabi o da biliyor bir halt çıkmayacağını… Kimse minerali aşamadı henüz… Bakmayın mangalda dem vurduklarına… alır 5 bini indirir cebe fıyar oradan… sonra olurda milyonda bir bir şey çıkarsa hemen seni sıkıştırmaya başlar

%10 ver hakkım diye. sizin bakışınızla surfercıların hepsi dolandırıcı ise çubukçularda bu işin prensi olur… Yok ya demeyin aynı kafa…. Gelelim hani şu 8 metre derinliği gösterdiği iddaa edilen 15 binlik makinalara sorsan yerin Mr ını çekiyor… alan koç oluyor kısa sürede… 20 cm bile zor çeken zavallı makinalar…. Sizin bakış açınızla bunlar dolandırıcılığın Kralı olur…. Yada farklı daldan örnek verelim. hastasına tecavüz eden doktor, adam vuran polis…. milyonlarca örnek verelim; öyleyse tüm bunlarda dolandırcı hepsini kaynar kazana atalım, etrafında tavaf edelim… Maalesef sizin bakış açınızla bu ortaya çıkıyor… Amaaa tabiki öyle değil, ne demek istediği anlayan anladı da ; anlamayanlar için basitçe; her mesleğin dolandırıcısı var. Bu o meslekle uğraşanların tümünü kapsamaz. Siz Allahın verdiği aklı kulanın , siz kulanmazsanız kullanan her zaman çıkar. işin özü; surfercılara karşı inanılmaz bir saldır furyası var kim bunlar; kısaca;

1- çubukçuların bir kısmı, yazık ellerindeki 5 binlik rant gidecek

2- Makinacılar, siz bakmayın onlar bu iki sitede sinsi sinsi inanılmaz aktifler… Yerden yere vuruyorlar surfercıları , olurda bir ilerleme olursa… hapı yutarlar… Beş para etmez makinları ise göklere çıkarıyorlar.. 1 ay geçmeden kendilerini belli ediyorlar yazdıklarından…

3- en önemlisi de; bu teknolojiyi uğraşıpta çözemeyenler, bunlar avızı çıktığı kadar bağırıyorlar… Yok böyle bir şey… hepsi uydurma diye… yer göstereyim ispatla… He sende babasının oğlusunda sana öğretecek… Hangi makinecı 15 binlik makinaya sana bedava veriyor… adam bulduysa sana verir mi? yada ben buldum der mi? yada sizinle hem fikir olduğum noktadan, yer bakar mı ? tabiki bakmaz.. ama bu olmadığı anlamına da gelmez… 

Diğer Yorum; Surfercilere Saldırı Var

Hakikatten son günlerdeki bu surfercılara karşı inanılmaz bir saldırı var… Demek ki birileri yaklaştı çözüme… Rahatsızlıklar başladı fazlasıyla… bana olmaz demeyin sakın, yok öyle bir teknoloji , olamaz hiç demeyin…. neden mi ; sizin mentalitenize göre; ne hastalıkların çaresi bulunur, ne de televizyon bulunurdu.. :) zeki Müren de bizi görecekmiş diyen kişiden farkınız hiç kalmaz. 1700 yılındaki insana cep telefonundan bahsetmekle özdeş bu durum yada uçak gören mağara adamı durumu… milyonlarca örnek verebiliriz .. maalesef nasıl kopernik dünya dönüyor dediği için onu asan adamlar o zamanın üniversitesinden mezun olanlarsa, günümüzde de en çok yeniliğin önündekiler işin uzmanları oluyor… okuyan herşeyi bildiği sanan insanlar… bir şey yok diye , olmayacak her zaman demek değildir, yada bir şey ortada değil diye yok demek değildir… işin özü; hangi alan olursa olsun , dolandırıcı lık oluyor diye herkesi aynı kefeye koymalayım, bu çubukçu olur, makineci olur, surfecı olur. fark etmez… Üçüde gelişmeye açık olmalı önyargısız vede dışlanmadan… Bunlarla uğraşanları rencide edecek laflar etmeden ama suistimalede meal vermeden..

Diğer Görüş surfer öğreniyorum

Surfer programı indirdim ve kullanmak için öğrenim içindeyim ortalama kendi bildiğim 4 yere baktım programa göre yanılmamışım. Sonrada rasgele 4 yer sectim baktım ve yine sonuç başarılı oldu yani rasgele yerlerde hiçbir görüntü alamadım. Sonra bir abimin yerine baktık kesin var dediği yer bomboş çıktı boşluk bile çıkmadı defalarca kez en bastan yaptık sonuç hiç değişmedi oraya gelip bakan çubukçuya buradan selamlar :) yani bu program bana umut verdi tabiki dedektör satanın çubukla geçinenin işine gelen bir durum değil gömmeleri normal ama program faydalı defalarca kez test ettik ve test etmeye devam ediyoruz.

Burada söylemek istediğim şey şu programları indirip kendiniz yapın en az kazmak kadar zevk alacağınız garanti ederim :) kimseye para pul kaptırmayın hani bizim ünlü bir ata sözümüz var KASABA MUHTAÇ olacağıma deyip devam eder. O misal kendiniz yapın öğrenmenin ne zamanı ne yası var teşekkürler

Diğer Görüş

Şuan programı tamamen olmasada kısmen kullanıyorum internetten araştıra araştıra bu seviyeye geldim. Yani çok zor değil yakında madde madde resimlerle bir dosya hazırlayıp sizlere sunacağım herkes yapabilir yapamayan bakarak yapar ama herkes yapar. Dolandırıcılıga gelmeyin tanımadığınız bilmediğiniz hiç kimseye koordinat vermeyin araştırma yapın ve az sabredin inanın çok basit

Diğer Görüş

Kardeşlerim biz konuları komple kapatmadık. Sadece surfer ve voxker hakkında bilgi toplayana kadar boş muhabbetlerle geçmesin istedik. Kendi araştırmalarımız harici bilgili ustalardan bilgi geldiğinde tekrar konular devam eder. İsteyen istediğini anlaşın. Mağduriyet desen her konuda var. Bilgisi olanlar sus pus olunca. Biz böyle ona buna sakız oluruz tabiki. Şu anki kullandığımız yöntem beklide %60-70 arası sağlam belgide. Biraz sabır inşallah kimseyi mağdur etmeyiz. Puştlara çakallarda meydan vermeyiz hamdolsun. Yeterki bir olalım yürekte.

Diğer Görüş  tcxconverter kullanıyorum

Merhaba arkadaşlar derinliği nasıl hesaplayacaz bi türlü yapamadım görüntü elde ettikte saglıklı bir mesafe verisi alamadım. Derinlik nasıl alınır bir yöntem sunacak varmı arkadaşlar tcxconverter programıda kullanıyorum ama yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Diğer Görüş

Pratik şu; mouse o alan götür, sana surferın altında ki barda, enlem ve boylamın hemen yanındaki yer derinliği gösterir veya 2 . yol mouse sağ tıkla digitize yi tıkla çıkan ekranda enlem boylam ve derinlik vardır.

Diğer Görüş ODTÜ araştırmacıları

Konu önemli arkadaslar okuyunuz!!!

ODTÜ’lü araştırmacıların, madenlerin bulunduğu alanları belirlemede geliştirdiği teknoloji, yüksek tahmin özelliği sayesinde uluslararası şirketler tarafından da kullanılmaya başladı.

Uydu görüntülerinin kullanıldığı sistemde, öncelikle doğal kaynaklar haritalanıyor, daha sonra jeolojik modellere uygunlukları araştırılıyor.

Böylece doğal kaynakların tespiti, daha ucuza ve kısa sürede kolaylıkla gidilemeyen dağlık ya da geniş alanlarda, ülkeler arasındaki sınırlar olmadan yapılabiliyor.

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nurettin Kaymakcı, Doç. Dr. M. Lütfi Süzen ile birlikte üzerinde çalıştıkları “Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri”ni anlattı.

“Uzaktan algılama sistemlerini laboratuvarda kullandığınız deney aletlerini yaklaşık 800 kilometre yüksekliğe çıkarıp, önüne bir teleskop yerleştirip uzaydan analiz yapmak şeklinde düşünebilirsiniz” diyen Kaymakcı, bu sistemlerin dünyada hızla geliştiğini vurguladı.

Diğer Görüş

“Biz, klasik laboratuvar teknikleri ile 10 yıl sürecek bir çalışmayı uydudan bir kaç saat ile bir kaç gün arasında yapabiliyoruz. Böylece hangi mineralin nerede yoğunlaştığını tespit edip, hedef küçültmeyi sağlıyoruz. Fakat bu ‘uydudan maden buluyoruz’ demek değil.

Biz belli mineralleri haritalayarak belli jeolojik modele uyan alanları belirleyip, maden arama uzmanlarına veri sağlıyoruz. Uydu sistemleri, en azından şimdilik, sadece yüzeyde geniş alan kaplayan kömür, kil, jips, boraks gibi endüstriyel minerallerin haritalanmasında ve dolaylı olarak da altın gibi yüzeyde belli bir yayılım göstermeyen metalik minerallerin yüksek olasılıkla bulunabileceği alanların belirlenmesinde kullanılıyor.

Uluslararası şirketler de kullanıyor

Kaymakcı, uzun yıllara yayılan çalışmaları ile geliştirdikleri yazılımların, yeryüzündeki altın, demir, nikel, krom, bakır gibi metalik mineraller, çeşitli endüstriyel hammaddeler ile petrol, doğalgaz gibi doğal kaynakların, uzaktan algılama sistemlerini kullanarak tanımlayabilme ve yeryüzündeki yayılımlarını haritalama konusunda önemli gelişmeler sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

  • Uyguladıkları yöntemlerin uzun yıllar süren tanımlama ve haritalama işlemini çok kısa zamanda, ucuza ve ülke sınırlarından bağımsız bir şekilde gerçekleştirebildiğini anlatan Kaymakcı, şunları söyledi:

Altın yatakları da haritalanabiliyor

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. M. Lütfi Süzen de madenlerin ve petrolün belirlenmesi işleminin dolaylı verilerin kullanılması ile mümkün olduğunu belirterek, “Örneğin altının doğrudan belirlenmesi mümkün değildir.

Fakat bir altın madeni yatağı belli bir jeolojik prosese ve modele bağlıdır. Dolayısıyla, altın madenin belirlenmesi için doğrudan altının değil, fakat altın yatağının yarattığı aykırılıkların belirlenip haritalanması gerekir. Bu haritalama işleminden sonra buluntular daha detay çalışmalarla sürüyor. Jeolojik modellere uygunlukları da maden yatakları uzmanları ile birlikte yapıyoruz” diye konuştu.

Arkadaşlar bu linkleri bi araştıralım meraklısına ve uydudan tespitin olmadığınıiddia edenler varsa buyurun:

Uydudan maden arıyorlar

ARCASOY :: MADEN SAHASI TESPİTİ

MTA Genel Müdürlüğü

Uydudan Maden Arama Başlattılar

Surferi ilk kez duyuyorum

Sadece sunu söylemek isterim bu konuyu görmeden  önce surferden falan haberim yoktu sadece konu baslığını gördüm dikkatimi çekti yanlış anlamayın 42 yasındayım ve hayat deneyimim var eğer bir konu çok fazla eleştiriliyor ve üzeri kapanmaya çalışılıyorsa o konuya eğilin derim muhakkak bu konu bazılarının işine gelmemiştir ve karalaması yapılmıştır demektir. 

Bizim işlerden bi örnek verecek olursam gpr radar satan dedektörcülere dedektercüler çubuk satanlara çubuk satanlarda ne tutsam bulurum. 2 tane bakır çubuk al ara diyenlere saldırır bu hep böyledir :) ama bu surfer olayında bu unsurların hepsi bu programa saldırdı dikkatimi çekti sadece 3 gün de bu seviyeye geldim. Ha oldummu hayır bana göre %40 nı anca kullanıyorum. Bu programın ama sürekli arastırıyorum buradan tekrar ediyorum KENDİNİZ DENEYİN ben yapamam ben edemem demeyin tesekkürler.

Surfer Yabancı dil gibidir… İlk önce sana acayip saçma harfler gibi gelir… Huralları öğreneceksin… Anlam kazanmaya başlar… yazmayı öğreneceksin yani veri girmeyi… sonra okumayı öğreneceksin en yani sana ne anlatmak istiyor.. vs.. bunlarıda bol bol pratik yaparak anlayabilirsin.. sana son tavsiyem; 100 metottan kendine uygunu sen deneyerek bulacaksın.. üstüne üstüne gideceksin… Farklı dallara devamlı konmaycaksın. aklını karıştırmaktan başka birşeye yaramaz… sonra bir bakacaksın ki yabancı dil olmuş anadilin gibi

Diğer Görüş; Çok fazla grafik çalışması yaptım

Sonuca ulaşmanız için önce teoriyi pratikle birleştirmeniz lazım. Bugüne kadar yüzlerce yer için grafik çalışması yaptım. Bunlardan %25 yanılmalar sapmalar olduğu doğrudur. Ki sadece surfer ile arazide çalışma yapamazsınız. Surfer size arazide alan daraltır. Surferden digitize alacağınız konum bilgisi ile yapının net üzerine gitmeniz zor, o noktada da boşluk tespiti yapmanız gerekir. Programı Çözdüyseniz yapı hakkında fikir verir varsa tünel veya yapı girişini, yapının ne şekilde devam ettiğinin bilgisini ve derinlik bilgisi verir. Bunun için de önce programı doğru okumanız gerekir. Burada başta Reis kardeş olmak üzere arkadaşlar güzel çalışmalar yaptılar. emek verdiler sağolsunlar. Şahsen bazı eksiklerimi de sayelerinde tamamladım. 

Buradaki bilgiyi art niyetli kullanan kişiler yüzünden konunun kapanması üzücü. örnek kimya bilgisi veriliyor, vatandaş gidip uyuşturucu madde yapmış veya patlayıcı yapmış. Kimyagerliği mi yasaklayalım? Uydu , çubuk,cihaz, güvenlik,alıcı,exper ve malzeme dolandırıcıları eksik olmaz bu piyasada. İnsanlar da aslında inanmak istedikleri için kandırılırlar.

Sizin göstereceğiniz yerde nasıl bir çalışma istiyorsunuz? ben size çalışmasını yapayım. -ki burada benden çok daha iyisini yapan arkadaşlar da var-. yaklaşık merkeze 3,5 mt yanılma ile noktanızı vereyim buyurun çalışın. gerekli izinleri alırsanız gelip yanınızda da bulunurum beraber görürüz sonucu. 

Bu arada reklama, yere ve işe ihtiyacım yok . bu konunun daha güzel çalışmalara geliştirmelere yeni ufuklar açabileceğine inandığım için foruma üye olup takip edenlerdenim. Yeni bir yazılım konusunda bize çok faydalı oldu buradaki fikir ve çalışmalar. Mesela Yazılımın saha uygulamalarında ne tür talepleri karşılaması gerektiğini belirledik. Kendini bilmez ahlaksızlar yüzünden yöneticiler rahatsızlık duymuşlar ki frenlediler. olan buradan birşeyler öğrenmeye çalışan arkadaşlara oldu.

Emeklerinizin boşa çıkmaması dileğiyle.

Diğer Görüş Teşekkür

 Emeği geçen herkese teşekkür ederim yüreği güzel insanlara çünkü bildiklerini öğrendiklerini döktüler ortaya. Fakat bu da yetmedi. Çünkü bu konuda bilgisi olanlar geriden izledi veya sessiz kaldı. Bugün yarın tüm ülkede sokağa çıkma yasağı çıkarılıp yerin altı boşaltıldığında bilginin kimseye faydasıda olmayacak. Sizlerden isteğim bilgisi olanlar keşke bildiklerini paylaşsa. ALLAH cc razı olsun sizlerden

Diğer Görüş

Paylaşımların en ince detayıyla bilgilendirme yapılırsa amacına hizmet etmiş olur. Burada üyeler olarak en doğru bilgiyi tespit etmemiz mümkün olmasa da, bu araştırmalara göz atıyoruz. Verilen bilgiler herhangi bir kaynağa dayanmasa da fikir verebilir. Bu bağlamda Açılan konuların belirli bir kesime hitap etmesi etik olarak doğru değil. Tartışma ortamı yaratmaksızın, yapılan paylaşımların bütün üye kitlesine hitap etmesi oldukça önemli olup, bu durum göz ardı edilmemelidir. İyi çalışmalar.

Diğer Görüş;  Soru alanı daralttığımda şekiller kayboluyor,

Birde bilgili ustalardan öğrenmek istediğim, 15 bin-20 bin 30 bin mt2 taradığımda şekiller çıkıyor bunun koordinatını alıp alanı daralttığımda şekiller kayboluyor. Bu yalancı şekilmi sapmamı ne bu, nasıl bir yöntemi var dört köşeden koordinat alsamda şekil çıkmıyor alanı daralttığımda, bilgi verirseniz sevinirim, teşekkür ederim şimdiden iyi bayramlar hepinize.

Bu kısım örnek,

Şimdi elinize çiçekler olan 100 m 100 metre bir çarşaf düşünün, bu çarşafı desenleri ve çiçekler kaybetmeden 10cm 10 cm olacak olacak şekilde daraltın. Ölçeği küçüleceği için kaybetmek istemediğiniz çiçekler ve desenlerin hepsi kaybolmuş olacaktır. Bunu yazarak ancak bu şekilde anlatabildim umarım faydalı olmuştur.

Sonuç; ölçeği büyü olan bir alan içerinsen aradığınızı küçük bir ölçekte bulamayabilirsiniz. Yani dünyaya aydan baktığınızda nasıl ki insanları göremiyorsanız bir insanın dikkatlice bakarken de dünyayı göremezsiniz

Resmi yorumlarmısınız

Senin yaptığın çalışma bizim yaptığımız filtreleme ile farklı olduğunu görüyorum. Bizim çalışmalarda metal var mı yok mu sorusuna cevap vermediğimiz bir noktadayız ki bazı Ustalarımızın surfer de metal bulduklarını duyuyoruz. Ben senin çalışmanı merak ettim ne kadar alan taraması ve uyguladığın filtreleme yapıyorsun paylaşır mısın teşekkürler

Resme yorum görsel olarak kaybolmuş kilise

Burası kayıtlı ama görsel olarak kaybolmuş kilise. 140 dönüm bir alan taraması. benim sistemde tüm veriler birbiriyle zincirleme tamamlamadığı sürece veri alınmaz. Bildiğim kadarıyla surfer mantığıda bu zaten. Sol üst kilisenin kendisi. açılmamış çıkış bölümü görülmekte. Diğer oda ve yapılara benzettiğiniz yerler, kiliseye ait kardinallerin mezar odaları olsa gerek. Çünkü bir şekilde kiliseyle gerek su yolu, gerek kısa koridorlar gerekse su yolu tıkanan siyah mineralli taşlarla kapanarak bağlanmakta. Burada çok şeyler okudum gördüm. Küp dediğiniz, lahit dediğiniz, hey babaya bak dediğiniz malzeme türleri bunlarda var mı gördüğünüz kadarıyla? benim bildiğim surfer metal mantıklı çalışan bir program değil. Goelogy programı… yinede bakış açılarınızın yorumlarını duymak isterim.

Ancak kilise nereye kayboldu? Diğer yapılarda yok oldu acaba diyorum. Bu ilk first yapıyorsunuzda sonra first çıktı dosyası out ile devam ederken sadece yüzey görüntüsü alıyor olmayasınız? first demek ilk demek anlamına gelir. Yani grid dosyasını surfer çıktısına çevir demektir. Bu durumda yeraltını görmüş mü oluyoruz? normalinde first ilk yani yüzey demektir. Yüzey yükseitilerin küçük de olsa tümseklerin gösterildiği anlamındadır surfere göre… Çok boş odalara girdik. ama bu renkli görüntülerle değil. renkli oluncamı metal anlamına geliyor? o renkleri halbuki biz vermiyor muyuz? kırmızı renk kullanıp metal demek kendimizi aldatmak gibi geldi bana. İlk resim first ve devamı uygulaması, 2. resim diğer sistem. 3. resimde üst üste koyduğum zaman, dere yolu üzerindeki suyla temas halindeki ve bir kucağına sığacak büyüklükteki bir taşın büyütülmüş halini görüyorum. Dere yolu boyunca bu kadar ne olabilir? dere yolu boyunca derenin altınımı kullandılar acaba? 

Ayrıca koca kilise kayboldu ilk first ve devamı uygulamada. Yanlış anlaşılmasın, bende araştırma içindeyim. ama benim resimler pastel gibi gelirken size, ben orada boş odaya kolayca 70 cm den giriyorum ama sizin first olayında dere içinde çamur kazmak mantıksız geldi biraz. Ayrıca 140 dönümlük yerde kiliseden daha büyük görünen yapı ne olabilir ki? nerdeyse ayasofyadan daha büyük bir yapı….

Surfer Metal Görmez Diğer Görüş

Surfer ile metal görmek mümkün değildir. değerli arkadaşlar en iyi ihtimalle anomaliyi algılar. Yani metal eğer bir kap içindeyse en iyi ihtimal o kabın kapladığı alanı algılar. Uyguladığınız renk skalalarıyla tahminden öte gidemez. Her renk skalasında farklı metal görürsünüz bu mantıkla. Hem yer katmanındaki anomaliyi veya yüksekliği değerlendirecek hem aynı anda metali değerlendirecek bir sistem yok surferde. (surferin yazılım firması golden software’dan sorabilirsiniz.)

Diğer Görüş

Verilerde sadece koordinatlar ve deniz seviyesinden yüksekliği var. Sonuçta bu verilerle suyun toprak içindeki oranları renklerle belirtebilir. Suyun ve damarının geçmediği yerde bir oluşum olma ihtimali değerlendirilebilir. Küpü, lahiti gören nedense koca odasını göremiyor ve lahit olduğundan o derece emin konuşuyorlar. Surfer mantığını çözmeden iddia etmek çok yanlış. bu yolla bulunabilir mi? elbette bulunur ama bir dedektörüm metal ve ametal ayrımı yapması kadar zor bir inceliktir. Her şekli birşeye benzetmekle olmaz. verilerde su seviyesi varsa, suyun hareket yönleride değerlendirilerek, sudan korunmuş alanı seçmek lazım. senin düşüncen nedir?

Diğer Görüş Ayakları yere basan gerçekçi yorumunuza katılıyorum.

Ayakları yere basan gerçekçi yorumunuza katılıyorum. Bu konuda özellikle sapmalar konusunda Uzmanı ve Ünv. işbirliği ekip tarafından yapılmış araştırma ve testler var. İsteyene pdf olarak yollayabilirim. Araştırma özellikle görüntüler üzerindeki sapmaları kapsıyor. yani 2008 yılından bu yana Google Earth görüntülerindeki sapmaları. :

Tablo 4. Mutlak ortalama hata değerleri – 2. aşama (3 σ)

Test Alanı

YKN Sayısı

Mutlak Ortalama Hata (m)

MΔX

MΔY

MΔr

MΔZ

Zonguldak

r=170

z=168

1.18

1.12

1.83

5.64

Türkiye ve Çevresi

r=128

z=126

1.42

1.65

2.47

2.02

FGDC (1998) Coğrafi Konumlama Doğruluk Standartları dokümanına göre hesaplanmış olan yatay KOH (3 σ) değerleri Zonguldak için 2.27 m, Türkiye ve çevresi için de 2.89 m şeklinde elde edilmiştir. Düşey KOH değerleri ise sırasıyla 7.05 m ve 2.65 m olarak elde edilmiştir” şeklinde bir paragrafı paylaşmış olayım.

Sapma kesin ve net. bunun dışında surfer ile yapılan çalışmalar ne şekilde olursa bizi gerçeğe en fazla yaklaştırır buna yoğunlaşmak gerekir düşüncesindeyim. Klasikleşmiş yöntemler doğru sonuç vermiyor. bu da net. yanlışın üzerinde ısrar etmek boşuna zaman ve emek kaybından ve kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyecek. Aynı yanlışları yaparak doğruya gidilmez.

Diğer Görüş Sapmalar

Bu sapmalar, haritacılık hesaplamalarında kullanılıyordur herhalde. Bu arada ne kadar bir alanda çekim yapıldığıda önemli. Mesela 100e 100, 200 e 200 m bir alanda bu sapmalar bu derece fazla olmaz düşüncesindeyim. Türkiye ve çevresi için 2.89 m kayma, bizim baktığımız yerlerle orantılanırsa, hemen hemen 50 cm lik bir kayma olasılığı bile çok düşük.

Diğer Görüş Sadece yer altı su hatları ve yönleri değil

Sadece yer altı su hatları ve yönleri değil doğal boşluklardan da korunmuş alan seçmek gerekir ki bu da çok zor. Daha önce sapma konusu ve yüksekliklerin doğru olmaması konusu var. Haydi yükseklikleri doğruya en yakın bir kaynaktan (quantum gis vb. veya manuel altimetregps cihazlarıyla aldık diyelim) görüntü kaymalarını da çözmek gerekiyor. Yukarıdaki sıkıntıyı önce çözebilirsek sizin söylediğiniz aşağıdaki kısım için de alan seçimi yapılabilir.

18×20 km2 lik alan ve daraltılmış alanlarda uygulanmış. rapora göre 10metreye kadar sapma mümkün. minimum 2,89 m sabit

Diğer Görüş 3 boyutlu çekimler 

Bu arada şunuda söyleyeyim ki, surfer den sadece su yolları ve akış istikametlerini alıyorum. Diğer görüntüleri voxler ve birkaç program ile birleştirerek elde ediyorum. Bu şekilde duvarlar ve özellikle su kanallarının kapatıldığı özel muhtemelen siyah taşları görebiliyorum. bu durumda orada yapı görebiliyorsam bir işçilik olma olasılığı üzerine voxlerde detaylandırıyorum. bu ne zamanın bilgileri? çünkü son zamanlarda lidar çekimlerine önem verildi. her yönden 3 boyutlu çekimler alınarak hesaplamaları inceleştirdiler…

programda bakmak farklı, cihazla bakmak farklı bu sapmalar konusunda. cihazla bakıp programı okursun. ama surfer ve diğer jeolojik programlarda, bölge bölge sapma hesaplamaları yaparsın… ancak bu sapma koca türkiyede ortalama 2.89 metreymiş. sizdekiler kaymadan öte nerdeyse diğer şehirde. demekki sistemde bir yanlışlık yapıyor olabilirsiniz. dağda farklı düz alanda farklı, yamaçta farklı sapmalar olur. ama yine diyorum. öyle 10 20 30 m sapmalar mümkün değil. sadece yanlış bakımdan ötürü. hani hocalar der ya; cinler götürdü. burada surfer saptırdı… ))))))))

Sapmaları çok kafaya takmayın. 1 2 m lik kayma kayma sayılmaz. zaten bir yerde işçilik yapılacak olsa en az 2 ye 2 3 e 3 açılıyor sanırım. doğru yerse, bir emare illaki gelir karşınıza. tabiki tepeden konduysa… ama tepeden kimse koymadı kolay kolay. bir giriş olmak zorunda. sapmadan önce, bir yerde bir görüntü yakaladıysanız, giriş, koridor, tünel, oda duvarları olmadan küp yada lahit derseniz, lahit yada küpü gören sisteminiz aslında etrafında ki koca yapıyı lahitten önce görmesi gerekmez mi? 

Hatta herşeyden önce, surferin ana teması su ve toprak alçaltılar ve yükseltilerdir. Suyu görmeden, su yollarını görmeden zaten gördükleriniz benzetmelerden ibarettir. tesadüf bulunma ihtimalide yüksek. neden dersen su hayattır ve su olan yerde yaşam olmuştur. su tuzaklı bir yerde ciddi anlamda kapıyı, girişi bulma ihtimaliniz çok yükselir ama malzemeyi odayı değil. sadece girişe yönlendirilmiş su tuzağını. dolayısıyla girişi bulmuş olursunuz. bunları coğrafi ve program bilgisi olarak anlatıyorum. yine metal scalası sorarsanız, boşa anlatmış olurum.

Taş kaya falcılığı” şimdi yerini surferde görsel falcılığı aldı

Gideceği Limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez… Bu konuda ise limanı bilmek yetmiyor. Biz hangi gemiyle hangi rotadan gideceğimizi de bilmeliyiz… Şimdi Mantık(lı) hocam dahil tüm arkadaşlar belirleyeceğimiz herhangi bir ortak noktaya çalışma yapsa herkes yapacağı filtrasyonla çok çok farklı sonuçlar ve şekiller alacaktır.(deneyin aynı noktanıza 11,11-9,9-9,7-7,7-5,5 median/lower görürsünüz. kaldı ki daha first, average, median z, angle, slope, taranacak alan büyüklüğü, yükseklik değerleri hata payları vb. var…Hangisi doğru?! ) ve herkesin çıkardığı uyduruk şekiller yorumlansa ortaya aynı nokta için yüzlerce farklı görsel ve sonuç çıkacaktır. Hangisini neye göre doğru kabul edeceğiz? 

Arkadaşlar eğer burada af buyurun ego tatmini yapılacaksa aynen devam edilsin. yok eğer sonuç odaklı ve doğruyu bulma maksatlı bir şeyler yapılacaksa burada daha fazla görsel paylaşmanın yorumlamanın bir faydası yok diye düşünüyorum. Bir abinin klişe lafıydı; “Taş kaya falcılığı” şimdi yerini surferde görsel falcılığı aldı. Yapmayın arkadaşlar gerçekten emeklerinize fantezilerinize yazık. daha surferden sonra sahada tespit ve teyit yapacaksınız. sonra gerekli prosedürleri(İzin ve ruhsatlar) çalışma ortamını sağlayacaksınız. finansman/işgücü sağlayacaksınız. kürek kazma ve ekmek helva ile olmuyor bu işler. Sahada göremezsiniz burada gördüklerinizi. Klavyeden olduğu gibi olmuyor bazı şeyler emin olun. 

Hocam diğer surfer paylaşımlarını 200e yakın sayfada neden kapattınız, orada da herkes bir sürü görsel paylaşıp duruyordu?! burada da bir 200 olur yine sonuç yok. e sonra? kişisel görüşümdür. amacım kimseyi yada hevesini kırmak falan değil. daha önce de yazılarımda belirttiğim bir arkadaştan kişiden objektif eleştiri vardı çünkü tecrübe etmişti anlatımlarından anladığıma göre.. şimdi de mantık isimli hocam var. her ikisini de burada okudum tanıdım,diğer arkadaşları tanıdığım kadar. eleştirenlere katlanamayanlar klavye definecileri veya kendini kandırmada ısrar edenler der susarım.

Önce surfer ile en doğruya nasıl ulaşacağız ona bakmak lazım. surfer bize en az sapmayla en doğru sonucu hangi yöntemle veriyor? sonra işin saha kısmına bakalım. ben 1milyonluk müdendislik cihazının metal bulmadığını biliyorum. ama boşluğu kaçırmaz kullanıcısı işi biliyor ise uygun başlıkla. aynı şekilde bildiğiniz çamaşır teliyle yüzey mezarının (1,80-2,20) başını ayağını çizen telci de biliyorum. çubukçu bile demedim dikkat ederseniz. surfer aşağıdaki yapı hakkında doğruyu az sapmayla da olsa versin ondan sonra tespit bir şekilde teyit edilecektir. siz iyi bir şakül, çubuk veya uygun cihaz kullanıcısıysanız sapmalara rağmen koordinata gidince zaten göreceksiniz. çünkü aşağıdaki yapıyı varsa tüneli bilerek gitmiş olacaksınız.

Diğer Görüş

Hiçbirinde de metal var diyemem. ama su yolları ustalıkla işlem görmüş. ayrıca bir kısım yer düzlük. bu düzlük alana bir ev ve ahırı sığar. tüm ayrıntılar uyuyor ancak kesinlikle malzeme var diyebileceğim bir veriye sahip değilim. sadece resim koydum çünkü başkasına ait incelenmiş bir yerdir. harita noktalaması gerekmez. giriş koridor ve iki adet kapı görünüyor odaya doğru. bu kadar görselliğe bile kesin denemez. sadece surferin sağladığı su ve toprak değişimlerinden dolayı bir yorumdur sadece. ayrıca bu düzlükte birde kuyu olunca, ölçülebilir alan olduğunu düşündüm…

Diğer Görüş

Ustam bende onun için diğer konuyu kapattım. 180 sayfa olmuş. Bilenler geriden izleyip halimize gülüyor. Bilmeyenlerde trip kalmaz yapıyor üyelerin ve sitenin huzuru kaçıyor. Konu desen şiştikçe şişiyor. Madem bilgi paylaşım yardımlaşma yok. Konuyu şişirmenin bir anlamıda yok. Yinede değerli ve kıymetli ustalardan gelen bilgiler var. İsteyen surfer kütüphanesi konusunu takip edip 180 sayfayı okuyacak sabır varsa bakabilirler. Fakat ordaki konularda yarı yolda kalmış bir hale getiriyor bizi. Sonuç alan yok bence. Varsada ses seda yok nedense.

Bir test yeri koordinatı verirseniz burada biz bize vakit geçirelim.

Diğer Görüş

Ben ciddi ciddi yoruldum bu işten. Sağ olsun 5-10 yılda kendini yetiştirip bilgi sahibi olanlar kayıp yok. Kimseninde 5-10 yıllık ne ömrü ne sabrı ne zamanı var. Hayırlısı ile 2022-2023 te kim gelip yeraltını boşaltacaksa boşaltsın da garibanlar kurtulsun hayal kurmaktan. O dilinde sözde ALLAH cc ve vatan milleti sakız yapmış olan bilgi sahipleride bilgilerini süs diye balkondan asar. Ermeni yahudi siyonisti Hristiyan’ı dinsizi ateisti de yeraltını boşaltsın keyfini sürsün. Başka ne diyelim millet düşmanı gizli sevicilerine.

Haklısın ama bir ciddiyet görmediğin için site kapattın. aynı ciddi insanları bizde göremiyoruz. kim istedide bakıvermedik ki? araziye çıkmamış, arkeolojiyle kültür varlığı kelimelerini bilmeden, yol yöntem bilmeden oturduğu yerden 3 tık yapıp yer vermekle bu işin olmayacağını anlamadı hala hiç kimse. tiyo vermek isteyenlere ezber bozmadan karşılık verildi. doğru yanlış demeden kendi bildiklerine takıntı yapmış olanlara ne anlatılır ki? yazılanlara, cevaplara bakıyorum… 

Kusura bakmayın ama ben öğrenme kapasitesi, bilgisi, saygısı olan birini burada göremedim. anlatılanı anlamayıp hala bu küp, bu lahit diyenlere ne anlatılabilir? yanlışları eksikleri hala ortalık yerde devam ettirilirken, araya girmemek lazım. bu site kişileri hala surferde metal arıyorlar, su, su, su diye bas bas bağırıyorum, umuruna takan yok. dere ve dere akış yönleri diyorum umuruna takan yok. elbette takmazlar. çünkü surferde 5 dakikada metal bulacaklarına takmışlar. öncelikle surfer verilerinde metal bulma verileri olmadığına bir kanaat getiremediler. 

Sonra su, dere, dere yatakları, eğimler, toprak ve kayaları surferin gösterdiğini kabul etmeleri ve surferin burada bilmediğim birşey var, toprak desen değil, su desen değil, dediği ve hatta hiçbir şey göstermediği yerde aramanız ve inceleme yapmanız gerektiğini anlamak istemiyorlar. surfer bunları verseydi, eminim kaç adet para var, lahiti değerli mi diye bile sorulurdu… bakma şekliniz internette youtube da, her yerde dolu. öğrenmesi 5 dakika. ya bulan var mı? oda, yapı, tünel, tünel nasıl olur, tünel nerelere yapılır, su nerden geliyor, nereye akıyor, buradaki toprak buranın değil, bu toprak buraya ilerideki dereden getirilmiş, yaşam olmuş, olmamış, ermeni mi, yunan mı, yakın yada uzak tarih mi bunları bilmeden surferden meded beklemek, askeri ücretle geçinmeye çalışandan beni holdinginde iş vermek demekten farksız. 

Sistem adı altında, ilk görüp heves edenlere buralara cihaz tut, çubuk tut, görsel olarak bak dediğimizde, adamın ilk ve tek sorusu içinde altın mı var gümüş mü demek oluyor. gelde bu kişilere sistem öğret… öğrettiğimiz anda, daha bilgisayarı kapatmadan youtube da anlatılmış halini bulursunuz. öğrenmek iyidir ama bunu maddi çıkar için kullananlar, ahkam kesenler, burnundan kıl aldırmayanlar olmayacak mı? iyi birşeye vesile olmak yardım etmekle olmaz. doğru kişiye ve zamanında yardım etmekle olur. cömertlik vermek değildir, zamanında ve doğru kişiye vermekle olur. ben hala gece gündüz araştırma halindeyim ama boş zamanlarında bana öğret diyenlere öğretmek bilgiye, geçmiş zamanlara, emeklere, göz nurlarına saygısızlık olmaz mı? adam gözünü karatmış, evine ekmek götüremiyor ve öğret demiyor, bana yer ver abi diyor. durumu iyi olup ele muhtaç olmadan yaşayanlarda, öğret diyor… 

Tüm bunları bilgiye meraklı olduğu için istiyorsa, öğrenecek surfer mi kaldı? öğrenecek çok şey var. yer ver beraber fakir fukara faydalansın demekle, bana öğret ben kendime çalışayım demek arasında bir benzerlik var mı?

Diğer Görüş

Güzel kardeşim bilgisi bol kardeşim bilginle bizi dövüyonuzmu seviyonuzmu belli değil farklı çalışma yaptığını, yaptığın çalışmaya katıldığımızı en başında izah ettim yaptığın çalışmayı öğretirmisin diye sordum sende ne kadar kapsamlı olduğunu izah ettin bıraktım arkasını tekrar sormadım ha pardon sordum bize yarayacak kendi kendimize yetecek bir filtre varmı diye sordum yok su önemli diyorsun ne lazım suyu görecek filtreleme lazım bunu kim biliyor sen biliyorsun burada şunu yaparsan suyu görürsün dedi mi hayır anlattıklarını anlamamız için yaptığın çalışmayı gösterdinmi hayır resim göstermekle bu öğrenilmez. 

Ayrıca buradaki arkadaşlar ve ben dahil arkeoloji profesörü değiliz ama hepimiz kendi çapın da araziden geldik mineral illetinden nasibimizi aldığımız için buralarda çözüm arıyoruz 46 yaşında surfer için bilgisayara oturdum senin gibi büyük projelerle kilise mahsen leri ile uğraşmıyoruz bizim derdimiz tarladaki dağdaki bir oda yı çözmek derdimiz ha yaptıklarımızı da yabana atma lütfen yaptığımız 5 dakikalık çalışmalarla boşlukları buluyoruz oda ları tünelleri buluyoruz bunu defalarca teyit ettik sonuç olarak sen bilgilisin sen bilgilerini paylaş öğrenelim saygılar

Diğer Görüş Srfer suyu dereyi nasıl görür

Surfer gönüllüleri sitesine bu resimleri neden koydun diyen, bakan olmadı. boşuna koymadım… surferde görebileceklerinizi anlatmaya çalıştım. neyi nerede aramanız gerektiğini ve surferin suyu dereleri, yeraltı sularını gösterdiğini anlatmaya çalıştım. aslında bir fıkra var, tamda burada anlatılınca ne demek istediğimi anlarsınız belki. mehmet yolda gidertken bir eski arkadaşına rastlar. ve hoşbeşden sonra ne iş yapıyorsun der. karşısındaki, mantık okudum der. mehmet sorar, o nedir? diğeri 4 yıl okudum nasıl nasıl anlatabilirim kısa yoldan der. ancak ısrar üzerine kısa bir örnekle sana anlatayım der.

-evinde akvaryum var mı?

-var.

-içinde su vardır.

-var.

-bu bir mantıktır. o halde içinde balıkda vardır, ve sen balıkları seviyorsun, balıklları seven hayvanları sever, hayvanları seven çocukları sever, bu bir mantıktır.

-evet doğru ikide çocuğum var ellerinden öper.

-çocukların varsa evlisin eşin var demektir. eşin var, çocukların var o halde sen eşcinsel değilsin, bu bir mantıktır der.

-yahu sen büyük adamsın. dehşet bir kişiliksin, muhteşemsin.

——–deyip ayrılırlar.

Mehmet diğer başka arkadaşına rastlar ve hoşbeşten sonra diğer ortak arkadaşlarını gördüklerini mantık okuduğundan falan bahseder. diğer arkadaşı sorar,

-mantık na ya?

-bilmiyor musun cahil?

-bilmiyorum anlatsana…

-sana kısa bir örnekle anlatayım, sen de akvaryum var mı?

-yok….??????

Ne oldu ?

yani surfer öğrenmek malzeme bulmak değildir. surfer bilen herkes yer bulacak değildir. şartlar, uygun yerler, bilgi, işin başında olması ve surfer sadece yardımcı olur.

 cihaz hayali kuranlar…. cihaz size yer bulmaz. cihazıın programını iyi okuyan malzemeyi bulur. benim cihazım yok ama programlarını okuyuveriyorum. kimide cihaz benim, benden daha mı iyi bileceksin deyip kibirleniyor. yani işi öğrettiklerimizin kibirlenmeyeceğini, ekmeğe muhtaç kişilerin cebindeki 3 kuruş ekmek parasına göz dikmeyeceklerini nerden bilebiliriz?

Diğer Görüş

Geçmişte uzaydan yer bakanları biliyoruz gördük dolandırıcı bunlar. Bu işi hakkıyla yapıp ispat eden varsa helal olsun derim. Ustalar surfer fotosu atıyor sorulan sorulara cevap vermiyor versede hava yapar gibi yazı yazıyorlar. Ustalar yanlış anlamasın ama bildikleri yok cevap veremiyorlar. Harputlu ustam çubuğuna ve sarkacına sahip çık ne demek istediğimi anlamışsındır. Çubuk en azından mineral de olsa noktasını verir. Saygılar

Cevap  Surfer deki renkleri tanımlama

Cevap 

Üst üste konduğunda, su akışına çekilen setlerin,(setler olduğunu surferin anlamsız gösterdiği sarı renkli yerler olduğundan tahmin ediyoruz) sudan korunmuş olma ihtimali olan yerler olduğunu düşünüyoruz.diğer resmide birleştirince orada bir yapı ihtimali göze çarpıyor. sadece ihtimaldir. kesin konuşan kendine yada diğer kişilere zarar verir. bundan sonrası oraya gidip ölçümler yapılmalıdır, görsel olarak alan incelenmelidir. gitmeden önce haritalardan eğimler, yamaç, yükseklik, düzlük alanlar mantık çerçevesinde bu görüntülerle birlikte mantıklı gelip gelmediği araştırmalıdır. bu araştırmaları yapanlar, hayal görmeden etki altında kalmadan, ben olsamda buraya yapardım diye mantığını arkadaşlarıyla istişare ederek karar vermelidir.

Umarım artık ne demek istediğimi anlamışsınızdır. birşeylere benzetmek bizi gerçeklere götürmez. tüm detaylar birleşmeli, birlikte yorumlanmalı. surfer doğal su ve yollarını verir. onun görevi budur zaten. diğer setleri zaten ne yaparsanız yapın illaki farklı renk atar. yani; buradaki doğal değil der ama göstermesinin sebebi, suyla temas halinde olduğundandır. biz bunu; sudan korumak için insanoğlu tarafından yapılan setler olarak yorumlayıp yolumuza diğer bir görüntüyle birleştirip farklı bir yapıya benzer birşey olup olmadığınıda hayal gücü ve arkeolojik bilgilerle değerlendirme yoluna gideriz. bu kadarını görebilip detayları zincirleme birbirine bağlayabildiysek şayet, o halde bir çıkıntı, koridor , kapı gibi birşeyleride görebilmemiz gerekmektedir. şayet giriş sudan çok uzakta değilse görebiliriz. hele su tuzağı giriş kapısına yönlendirildiyse -ki bu su tuzağı 3 koldan gelir kapıya ve daha net girişi görebilmek gerekir. göremiyorsak, uzatmaya ve kesin konuşup hayallerle çalışmaya gerek yoktur. yazıktır emeklerinize ve paranıza.

İzleklerinizi yarım saat ayırıp, daha önce dediğim detaylarıda doğru yaparak 12000 noktalamanın üzerine çıkmayıp, acele edip, sıkılıyorsanız, otomatik çizmeyi tercih edip, 50 100 noktalama izleğiyle yapacaksanız, anlattıklarım hiçbir şekilde geçerli değildir. noktalama atmadığınız, koordinata düşmeyen es geçtiğiniz her alan, surferden müneccimlik beklemektir. ne verirsen onu alırsın. vermediğiniz veriyi surfer boş vermez, biryerlere bağlar yada o bağı koparır kafasına göre görüntü sallar geçer. sonrada surfer verisine görüntüsüne bakarak fikir üretmeye çalışmayınız.

unutmayın… bir Ermeninin dediğine göre; benim atalarımın 60 yılda 60 kişiyle yaptığını 6 saatte 6 kişiyle alamazsınız. kaşıkla koyduklarımızı kepçeyle alamazsınız. Ermeniler, tarihteki zengin medeniyetleri kendileri sanıyorlar garibanlar.

Diğer Görüş

Öğrenmemiz gereken yapı şekil renk ayrımı bunları bilmedikten sonra kimse hayallere kapılmasın, boşuna masraf etmesin, ha benim gibi vakşt geçirme amaçlı uğraşı yarsanız o ayrı.

Muhtemelen radyestezi olayı var. çubuklarının nereye çektiğine emin ol. sana göre metal, ametal olabilir ama ametal frekansı sandığın su yada metal frekansı olabilir. keşke bendede çalışsaydı çubuklar. o zaman; önce neyi görebildiğime karar verirdim ve surfer verilerine bakarak ne gördüğümü anlamaya çalışırdım. neyi gördüğünü sandığını değil, neyi göremediğini bilmekde, çubukda çok iyi olduğunu gösterir. ama önce neyi görüp göremediğini çözmeye çalış. 

Cihazlarda çözülememiş ayarlanamamış frekanslar var. erkek kemiğiyle altın frekansını daha bu devir çözme kabiliyetine sahip değil. kadın kemiği ve erkek kemiği çok farklı frekans olarak. o durumlarda, kadın kemiğine gümüş, erkek kemiğine altın diyorlar çubukcular. keşke kibir yapacaklarına eksiklerini görebilseler, keşke biraz daha araştırma yapsalar. ama çubukların onlarda çalışması, diğerlerine karşı bir üstünlük olarak gördükleri ve hafife aldıkları anda, artık boş işçilikler yaptırmaya başladıkları andır. surferde kendi sisteminizde gördükleriniz ve çubuklarınızında oraya çektiğini biliyorum. çünkü yaptığınız sistem yüzeyle alakalıdır ve yüzde gösterdiğine çubuklarınız direk gidecektir. ama orada olmadığını tecrübelerinizle bir kere olsun teyit etseniz ve unutmayıp aynı hataları tekrar tekrar yapmasanız, ben eminim bulacaksınız.

Renk Devamı; Diğer Görüş

Ustam ben bizim kullandığımız renklerden bahsetmedim surfer in kendi içinde ki resme kendi attığı renklerden bahsettim ha onlar içinde aynı kural geçerliyse yapacak birşey yok benim Bi diğer sorum paylaştığın resimlerdeki su yolları ve onların yolunu kesen yapıları yapan filtre leri gösterir misin

öncelikle out dosyasını evirip çevirip 7 9 – 9 9 falan yapıyorsunuz ya hani. unut onu. out dosyası bir önceki dosyanın büyütülmüş halidir. out dosyası sadece yarıkları görmek için geology mühendisliğinin kullandığı dosyadır. büyütüp büyütüp bir ayrıntı acaba yakalarmıyım diye kullandıkları dosyadır. her zaman asıl olan ilk gris dosyasıdır. her zaman grid dosyasıyla işlem yapılır. her seferindede başka ayrıntı görürsün. su yollarını göstereyim. ama daha fazla detay için yada video yapmak için zamanım yok. o göreceğin su yollarının olmadığı yerde araman gerekiyor ve gerçek suyu malzeme sanıp işçilik yaparsan jeolojiyi bozarsın. suyun kaçmasına sebep olursun. dengeleri bozarsın. 

Bunu göstermemin sebebide, first median ve hep out dosyaları kullanmanın size en ufak bir fayda getirmeyeceğini anlatmak için. filtre-median difference-ilk grid dosyası-replicate-expand-3 3 5 5 yaparsan suyun akış yönünü görürsün.

ben asla 3 3 den fazla bakmam. olmayan şeyi büyütüp kendimizi aldatmanın gereği yoktur.

bu arada 200 e 200 bir alan bakmıyorsan boşuna benim anlattığım su yollarını görebileceğini sanma. ayrıca harita izlekleri kuzey güney sıfırlaması olmalı ve arazi seçeneği kaldırılmış olmak zorundadır.

harputlunun hatırına, sizin dediklerinizi yapıyorum dediği için ve yeni bir bilgiye efendice cevap verdiği için bu bilgiyi paylaşıyorum. takıntılı olmasanız ve tüm yazdıklarımı okumuş olsaydınız zaten soru sormazdınız. kızgın emojiler yerine dikkatlice okuyup anlasaydınız en başından demek istediklerimi anlardınız. verebileceğim tek surfer bilgisi budur. çünkü arkeolojik bilginiz yok. sadece surferden meded bekliyorsunuz. o halde yapabileceğimi yaptım. bu su yolu görüntüsünden yola çıkarak bakmanız yada bakmamanız gereken yerleri herhalde tahmin edecek kadar yeteneğiniz vardır.

Surferi En çok Kullanan biriyim

İyi geceler . surfer programını belki de en çok kullanan kişi benim . yaklaşık 3000 tane alan tarama yaptım iki bilgisayar eskittim. Çalışmaların bir kısmını arazide test ettim . Bilgi bilenler neden paylaşmıyor diyorsunuz. isteyin bilgi birikimimi paylaşayım. Yanlışlarını doğrularını tecrübelerime göre söyleyeyim. .

1: Surfer ile geniş bir alanı taradıktan sonra çıkan görüntü alanı küçültünce birden fazla olarak ortaya çıkıyor ve yeri değişiyor. Bu nedenle ben görüntüyü aldıktan sonra harita üzerine yerleştiriyorum . 20 m ye 20 m tarıyorum . yaklaşık 400 m2 alan tarayınca varsa var yoksa yok diyorum .

2 : google earth üzerindeki fotoğraflara koordinatlarına göre yerleştirince earthın kendi resimlerinde bazen küçük sapmalar tespit ettim. bir bölgede sapma 1 m iken başka bir bölgede 9 metreye kadar çıkıyor. Araziye gidilip uydu üzerinden koordinat alınıp google earth üzerinde hatanın tespit edilmesi gerekli.

3 . objenin ne kadar derinde olduğu önemli genelde 4 ile 8 metre arasındaki boşlukları gösteriyor.

4. surferde yapılan filtrelerle oluşan şekiller hiç bir zaman doğru çıkmadı.

5: aynı yere birden fazla kez surferle filtreleme yapın farklı çizimlerde farklı şekiller oluştuğunu göreceksiniz. Araziyi görmeden surferle çalışmayın derim .

Surferde nasıl tarama yapıyorum Diğer tecrübe

1: önce araziye çıkıp belirli bir işaret olan bir noktadan koordinatlar alıyorum. koordinatlarıı cep telefonuna kurduğum gps test programı ile alıyorum. ekran görüntüsü olarak.

2: aldığım koordinatları google earth programına ataç ile giriyorum. Görüntü ile koordinatlar arasındaki sapmalar önemli. yoksa boş yere oda arar durursunuz.

3: google earth üzerinde önce adsız yol işareti ile km ye çevirerek tarama yapıyorum . taramalar büyük ölçekli oluyor. 30 ,40 ,50 60, m gibi.

4: taradığımı kml dosyası olarak kaydedip visualizer com sitesinden text dosyasına çeviriyorum.

gerisi bildiğimiz gibi..

surfer çıktısının 1. ve 2. filtresi önemli yeraltındaki oda ya da mezar 7 ye 7 Lover Quartile filtresinde net olarak görünmeli.

çıktıları koordinata göre google earth üzerine görüntü bindirme komutu ile bindirip sapma değerlerine göre ayarlıyorum.

Sonuç: mezar sarı ataçta görünüyor ama bu bölgede sapma 8.5 metre doğu olduğu için kazdığımızda boş çıkacak . çünkü obje gerçekte 8,5 metre doğuda . oda yazan yerde.

google üzerinde global farkındalık işaretleyerek çalışma yaptığınız yerin sapmalarını görebilirsiniz ya da zaman tuşu bakabilrsiniz. o zaman sufercilerin neden boşa kürek çektikleri ortaya çıkacaktır. isterseniz bunları video çekerek daha net anlatabiirim.

yapılacak işlem sırasıyla:

1 : arazide şüphelenilen yerden gps test programı ile koordinat alınılır.

2: alınan koordinat google earth programına yer işareti ekle tıklanarak girilir.

3:Taranacak alan yol ekle tuşuna basılır farenin sol tuşu basılı tutularak taranır.. kmz olarak değil kml olarak kaydedilir

4: gps visualizer sayfasında convert file tıklanır.file 1 seçilir kml dosyası eklenir. en altta Add DEM elevation data tıklanır . Nasa srtm 1 siçilir. convert tuşu tıklanır.

5: üstte yeni oluşan dosyanın adresi sağ tık ile tıklanıp hedefi farklı kaydet ile kml dosyanın olduğu yere text olarak kaydedilir.

6: surfer açılır. dosya aç ile text dosyası seçilir. A sütunu D ve E sütunu seçilip silinir . ayrıca 1 satırı silinir. file tıklanıp save as seçilir text dosyası kayıt türü DAT seçilip kaydedilir. sayfa kapatılır.

Taradığınız alan ne kadar büyük olursa surfer de görüntü toplanıp büyür. yakında olar diğer anomalileri birleştirir. hatalı görüntü alınır.

Napmak lazım; taranan alanı 20 -30 metre uzunluğunda kare şeklinde taramak lazım. ideal görüntü 20- 30 m arasnda çıkar.yerin altındaki oda 3 metreye 3 metre diyelim çıktıyı google earth üzerine bindirdiğimizde 3 metreye 3 metre olmasını istiyorsak taralı alan 20 ile 30 metre aralığında olmalıdır. nasa srtm 1 , uydusun haritası 30 metre çözünürlüktedir . dikkate alınmalıdır.ben en doğru sonuçlara 20 metre uzunluğunda kare taramalar ile ulaştım.

araziden koordinat alırken mutlaka yakınınızda bir görür obje olsun; mesela bir ağaç ,tarla sınırı , yol gibi . sapmanın kaç metre olduğuna bakın.

taramayı earth üzerinde bırakın silmeyin. çıktı resmini taradığınız alanın kenarlarına çakıştırın. koordinatları harita üzrinde sağ alttan kontrol edin.

sonra taradığınız alanı soldaki yerler peneresinden işaretini kaldırın. bindirdiğiniz resmin özelliklerinden şeffaflığını yarıya düşürün. alttaki harita görünür olsun.

Diğer görüş

öyle surfer çıktısını filtre yaparak içinde ne var ne yok tartışması ile bırakın bir arpa boyunu pire boyu kadar yol alınmaz . alınmadı da şimdiye kadar. surfer çıktısının içindeki değil arazideki yeri önemli. sapma önemli.

mesela resimlerde sapma 3 m civarı .

Diğer Görüş

Eyvallah ustam varolasin. Yüreğine sağlık. En büyük hatalardan biride bu. Nokta ve sapma teyit edilmeden işlem yapılıp hiçbir şey çıkmayınca surfer ve voxler boş iş deniyor. O şekil ve renkler boşuna değil. Boşa emek değil. Sadece bizdeki beceriksizlik ve tecrübesizlik. Var olan vardır. Olmayan şekil renk çıkmaz. Bilgili ustalar bunu anlatsa keşke. ALLAH cc razı olsun hepinizden

Arkeologların hedef tahtası oluyor ve sahtekar damgası yiyoruz

Arkadaşlar hemen karamsar olmayın. size ipuçlarını nasıl tahmin etmeye çalıştığım hakkında aynı yer üzerindeki incelememi göstereceğim. yani surfer de sizin inceleme türünde gördükleriniz DEĞİL, görmedikleriniz yerleri incelemeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağım. öyle oluncada kayma dediğiniz şeylerin olmadığını sadece yanlış gördüğünüz yerler olduğunu anlatacağım. bu incelemede göreceksiniz ki, suyun olmadığı, yerlerde arıyorum. çünkü surfer su üzerinde şahane bir program başkada birşey vermez. ama bize sudan korunmuş yerler lazım. inceleme türünüz sadece first. OLMAZ. o zamanda jeologların, arkeologların hedef tahtası oluyor ve sahtekar damgası yiyoruz. şekil göstermek değil, açıklama yapıp istişare etmeniz lazım. bize surferin verdiği sudur. 

Öyleyse sudan yola çıkarak incelememizi yapmalı ve açıklamada bulunmak gerisine nasip demek gerekir. kesinliği yoktur ve bilgimiz ne kadarsa o kadar tahmin ve yorum yapabiliriz. el birliği aynı zamanda bilgi çokluğuda demektir. sadece resim atıp, git orada demek surferi resim tahtası olarak kullanmaktan öte hiç birşey değildir. bu videoyu 2 gün sonra sileceğim. sadece bu site için özel olarak birde olumlu gözüyle inceledim. malesef benim istişare edip, yorumlarını alabileceğim bir bilirkişim yok. keşke daha bilgili birileri benim yorumlarıma biraz bilgisiyle katkıda bulunabilseydi, yada olmaz öyle şey derken sebeplerini söyleseydi, daha ileri boyutlara kendimi taşırdım. kazılara katılmadım, kazıda toprak ve taş çeşitlerini, gün görmüş, görmemiş olduklarını hayatta bilmem. buda büyük bir eksiklik bu oturduğumuz yerden incelemelerde….

Diğer Görüş

Surfer de gördükleriniz değil, görmedikleriniz lazım. surferin size verdiği sadece yüzey ve su. gerisi görsel olarak surferin verdiği değil, vermediklerini çözmektir. yani surferin size verdiği yerlerde kesinlikle yok diyebilirsiniz. hiç bir görüntü vermediği yerdede sudan korunmuş, yapı olma ihtimalleri üzerinde durmalısınız.

Diğer Görüş

Ustam çok iyi anlıyorum seni. Ve senin yöntemi çözmeye çalışıyorum öyleki iki yöntemi birleştirip ne yapabiliriz onu düşünüyorum. Düşünecek kafa beyin idrak anlak gücüde kalmadı. Biliyorsun işler tersine gidince moralde bozuluyor. İnan çok yoruldum. Şu an kaç gündür kendimi dinlenmeye odakladım. Senin yöntemi bizim yöntemi ve voxleri beraber yoğurdukmu güzel sonuç alınır inşallah.

Diğer Görüş

Sadece büyütme. first dahi olsa ana görüntüyü lablacian yapma. devamını yapma. ilk first görüntüsünü kendine göre renklendir. tek görüntü sadece. ama first görüntüsünü verdiği direk nokta kesinlikle değil. şayet olsaydı devamını yaptığınız sistem 3 3 baktığınızda tam noktayı verirdi. ilk first tek görüntüsünde (şayet olumlu bir şey varsa) sana illaki renklendirdiğinde birşey verecek. ama o nokta 3 kat büyük görünecek. o alanı çiz. ve çizdiğin alanı, ne kadar alana baktığınla orantıla. iyi bir çubukçusun, öyleyse en iyi olduğun yönünü kullan. ben oturduğum yerden bakıyorum ama bir iyi çubukçu olmadan bir işe yaramıyor. first ilk görüntünün verdiği noktayı kare şeklinde ortaya al. 20 ye 20 m alan içinde ara. çünkü o sana bahsettiğim siyah taş (cihazları, çubukları yanıltan suyu kaçıran taş), etrafında çubuklarınla o siyah taşa gitmemeye gayret ederek ara.

ha bu arada benim sisteme takılma. çözemezsiniz. kimsede çözemedi. yurt dışından dahi sistemle ilgilendiklerini söylediler. yukarda yazdığımı dene. hep es geçtiğiniz, o ilk first görüntüsü size 10 m uzağında bir nokta verecek. gerisini senin çubuklara kalır. o siyah taş, şayet bir yapı varsa, daha uzağında olamaz. çünkü o taş daha uzakta olursa, eski düzen çubukları o taş yanıltamazdı.

 dediğim gibi, şu sıkıntılarımı bir atlatayım, bildiklerimi hem istişare hemde öğretme maksatlı 3 kişiyle paylaşacağım. ve kişiler kibirli, deşifre edici, youtube da sistemi anlatmayacak, parayla bakmayacak ve aklını kullanabilecek kişiler olacak. ben biliyorum ayaklarıyla insanları fakir fukarayı hor görmeyecek. o yüzden daha çok çalışmam lazım.

Diğer Görüş sen senaryocusun

Sen zaten senaryocusun .ekranı kapatıp ne yaptığını göstermeyen bir şarlatansın sen burada su kanallarını göstereceğine burada define ve gömü ile ilgili bir bilgi vermedin .

bu site su bulma sitesi değil maden yer altı maden ve metal bulamıyorsan niye bu videoları bu siteye atıyorsun .

senin kaç tane niçkin oldu bu sitede sen bir boşluk bulduğun zaman hemen zıplıyorsun siteye ders vermeye sen çok geridesin bunu söyleyeyim sen metali bulamıyorsan bu sitede ne işin var diye sorarlar adama . git su bulma kanalına suyunu ara .

bu surferi bilmiyorsun ham olarak attığın resimleri hayal gücünle yorumlamaya çalışıyorsun görüntüde birşey yok ama çenen düşük her şeye bir şey uyduruyorsun senin yaptığın ne insanlığa sığar nede bilir kişiye kendini çok biliyormuş gibi yapıyorsun ya orda işte dur.

bu siteye ne gösterdin sudan başka ne verdin bu siteye işlem mi yaptın yaparken şu böyle diye bir görüntümü verdin ahlaksız adam ne verdin sağdan soldan kapatıp video çekmiş sin ne yaptığını kimse bilmiyor görsellerle milleti kandırıyorsun.

çünkü amacın başka ama yemezler san maki bu sitede senin gibi şeytanların işi olmaz buda çünkü senden daha üstünleri var burada sen bir hiçsin surferide bilmiyorsun milleti kandırmaya çıkmışsın ek yamalak birşeyler bilip burada hikaye anlatıyorsun

bu sitede senin üstatların var sen surferden anlıyamıyorsun git su bulma kanallarına orda dene şansını.

Diğer Görüş tartışma

Paşam burada öğrenmeyi becerecek kişilerin bir elin parmağını geçmediğini bilmeni isterim. Karalamak kolay kimler geldi kimler geçti bu diyardan küstürüldüler. Balığı herkes yer ama önce tutmasını bilmek gerek kimse baki değil ki senin önüne balık koysun. Kusura bakmasın ben dahil kimse usta değil paylaştığını yorumlayamamakta çabası. Sayende çok şey öğrendim. Burdaki arkadaşlar aceleci biraz kusurabakmayında onca birikimi bir çırpıda ben olsam vermem. Paşamı 1 yıldan fazladır tanırım bana bir soru sorar cevabı nedir dediğimde susar ama ip ucu verir anladımki insan kendi çözünce hem akılda kalıyor hemde kendini geliştirmende yardımcı oluyor. Bu sayede çok ilerledim su konusunda insanlara yardımcı oluyorum diğer konuda arazı çalışmalarım devam ediyor . Bu insanı harcamayın söyledikleri yaptıkları mantıklıdır umarım tekrar aranıza döner. Eleştirmek için bu konuda onun kadar iyi olmak gerekir sırf bilgi vermedi diye eleştirmek acımasızlıktır vesselam

Diğer Görüş surfer yel altını görüyor

Değerli ustalarım. Surfer görüntüsü yeraltındaki objeyi veriyor. Hem de santimine kadar… Ama şunu bilmemiz lazım. Tarama alanını 20 metre ye 20 metre yapmak kesin sonuç verdi. Test yaptım. Daha önce anlattıklarımı mutlaka dikkat edin. Koordinat ve sapmayı bulun. Google earrh haritası parça parça yüklenmiştir. Bir milimlik haritanın kayması yaklaşık 10 metre fark veriyor. Surfer programı kesinlikle gösteriyor. Ama baktığınız yerin haritsındaki sapmayı bulmak gerekiyor. Harita üzerinde yaptığınız taramayı kesinlikle silmeyin. Surferden aldığınız çıktıyı taranan alana görüntü ekle ile ekleyip koordinatlarını kontrol edin. Program kesinlikle buluyor ve çalışıyor.

Diğer Görüş Surfer İle Yel Altı görüntülenemez

Surfer konusu baya detaylı bi konu ama tavsiyemi soracak olursanız uydudan yer altı görüntüleme diye bişey yok sadece ısınımı programın yorumlaması var yani surfer programı tamemen her program gibi komutla calısan bir programdır yani rengini vs.. tamemen kullanıcının ayarldıgı bir programdır yerdeki yapının ışınımını göre biliyoruz sadece ki %99,9 minarel dir görünen alan zaten programın asıl amacı jeoloji biliminde 3 boyutlu yada 2 boyutlu görüntü analizi yapmak yani isterseniz herhangi bir alanı örneğin dağ tepe vadi gibi bir alanı pc basında yükseklik ve çökertileri göre bileceğiniz istediğiniz renkte yorumlayacagınız ve dosyalayacagınız bir program yani programın olayı bu yer altı görüntüleme değil çok itimat edip vurgunculara fırsat vermeyin istedim zor bi program değil eger aksi fikirdeyseniz kendinizde bizzat deneye bilirsiniz konu çok suistimala açık yerlerin kordinatlarını almadan tutun bakacaz diye faiş rakamlar isteyenlere kadar dikkatli olmanızda fayda var.

Diğer Görüş: 

Uydudan yeraltı görünmez. görünmüş olsaydı dağları uçaklarımız boşuna kadere kısmet bombalamaz tünellere direk nokta atışlar yapardı. ama jeolojik veriler kullanılarak, jeolojik programlar yardımıyla, yeraltında farklı topraklar, yansımalar ve su gibi etkenleri kullanıp birşeyler bulunuyor. sonunda garantisi yok ama görüntüleme cihazlarıyla teyit edilip gereken işlemler başlıyor. tek faydası en iyi alan tarama gibi kullanılması. koca bir alanda en azından nereyi görüntüleyeceğinizi biliyorsunuz.

Surferden çıkarı olanlar ve olmayanlar var

Şimdi anladığım surferi istemeyenler var. birde surferden beslenenler yada beslenmeye kalkanlar var.

Bence surfer vakit geçirmek için iyidir. sakın surfer yolunda kimse 1 lira harcamasın. oda bir hobi. seveni vardır sevmeyeni bu çok normal.. çubukta aynı… bazen boş iş kaldırın şu çubuk işini diye çıkışlar olmuştur. tılsım yoktur onuda kaldırın diyenler ve dedektörler para tuzağı onlarada kanmayın diyenler. 

Aynı süreçleri çubuklardada yaşadık hep söyledik, çubuklarla ilgilenin ama parayla çubuk almayın diye. her definecide en kötü 1 tane çubuk olması gerekli diye. bunu surferdede başarabiliriz. ilk anladığımız para verilmez onu bir defa yazalım idrak ettikçe gerisi gelir.

Yorumlar

  1. Uğur dedi ki:

    hocam merhaba bende surfer ile 2 yıldır ilgileniyorum. Ve birçok kez işlem gerçekleştirdim, açtırdığım birkaç yer oldu ve gayet iyi kullandığımıda söyleyebilirim. Bir çok test alanı ve birçok cihaz ile karşılaştırma yaptım hatta inada binenler oldu milyonluk cihazları biz boşunamı para verip alıyoruz uydu babanın mı diyen çok oldu gerçek anlamda hepsini rencide ettim. Bu yüzden kendime güveniyorum, bilgilerimizi pekiştirmek amacı ile iletişime geçebiliriz isterseniz.

  2. uğur dedi ki:

    mslmerbay1@gmail.com mail adresim bu isterseniz ulaşabilirsiniz.