Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Minelab Dedektör Sıkça Sorulan Sorular

Minelab’daki deneyimli dedektör uzmanları, bir metal dedektörünün nasıl kullanılacağına dair kapsamlı bir liste hazırladı.

Tabii ki, bu bilgileri aradıktan sonra hala bir sorunuz varsa, lütfen forum sayfamızdan destek isteyin.

MİNELAB METAL DEDEKTÖRLERİ METAL AYRIMI YAPABİLİRMİ ?

Evet, Minelab metal dedektörleri farklı hedef türleri arasında ‘ ayrım yapma ‘ yeteneğine sahiptir . Minelab dedektörlerindeki ayrım özelliği, iki hedef özelliği, demir içeren özellikleri ve iletken özellikleri ölçer.

Demirli özellikler, bir hedefte ne kadar demir bulunduğunu ve dolayısıyla bir mıknatıs tarafından ne kadar güçlü çekildiğini ifade eder. Demirli hedefler çöp olma eğilimindedir, bu nedenle yalnızca demirli özelliklerine göre ayırt edilebilir/maskelenebilir. İletken özellikler, bir hedefin elektrik akımını ne kadar iyi ilettiği ve dolayısıyla metal dedektörünün manyetik alanına ne kadar iyi yanıt verdiği ile ilgilidir. Çiviler ve folyo gibi çöpler, madeni paralar ve yüzük gibi değerli hedeflere göre farklı iletken özelliklere sahiptir. Bu durumda metal dedektörü, iletkenliğe dayalı olarak hedefin çöp olup olmadığı konusunda bir karar verebilir.

Ayırt etme ayarlarını yapılandırma süreci ve hazine veya değersiz metalleri ayrma ayarları, Minelab dedektör yelpazesinde değişiklik gösterir.

FARKLI ÇALIŞMA FREKANSLARININ NE ETKİLERİ VARDIR ?

Genel bir kural olarak, dedektör tarafından kullanılan frekans ne kadar düşükse, zemine o kadar derin nüfuz edebilir. Ancak düşük frekanslarda, küçük hedeflere duyarlılık azalır. Frekans ne kadar yüksek olursa, küçük hedeflere karşı hassasiyet o kadar yüksek olur. Ancak o kadar derine nüfuz etmeyecektir. Genel olarak, altın dedektörleri daha yüksek frekanslarda çalışır (küçük parçaları bulmak içindir.) Madeni para ve hazine dedektörleri ise daha derin nüfuz için daha düşük frekanslarda çalışır. Bunun istisnası, aynı anda hem hassas hem de derin arama yapabilen MPS tipi metal dedektörleridir.

FARKLI BOBİNLER BİR METAL DEDEKTÖRÜNÜN PERFORMANSINI NASIL ETKİLER ?

Başlık (bobin) Boy

Bir arama bobininin boyutu, bir metal dedektörünün algılama derinliğini veya hassasiyetini etkileyebilir. Bobin ne kadar büyükse, o kadar derin algılar ancak küçük hedeflere karşı daha az duyarlı olur. Tersine, arama bobininin çapı ne kadar küçükse, o kadar hassas hale gelir ancak algılama derinliğini kaybeder.

Daha küçük bobinler daha hafiftir, kontrol edilmesi daha kolaydır ve zorlu arazi veya çalıların üstesinden gelme yetenekleri nedeniyle seçilebilir. Ayrıca yüksek çöp alanlarında bir avantajdır.

Başlık Şekil

En yaygın bobin şekilleri, geleneksel katı yuvarlak bobinler, eliptik şekilli bobinler ve açık ağ bobinleridir. Şekil değişikliğinin ana nedeni fiziksel bir gereksinime uymaktır. Yani eliptik bir bobin çalıların etrafına veya kayaların arasına yuvarlak bir bobinden daha kolay itilebilir ve açık ağ bobinleri suda daha kolay hareket eder ve daha hafiftir. Geleneksel yuvarlak bobinler genellikle daha kararlıdır ve daha iyi performans gösterir ve özellikle altın arama için popülerdir.

Yapılandırma

En yaygın üç bobin sargı türü Eşmerkezli, Çift D ve Monoloop’tur. Bu bobin tipleri arasındaki fark, telin arama bobini içine sarıldığı modeldir.

Eş merkezli bobin

Eşmerkezli bir bobinin bir iç çemberi ve bir dış çember tel sargısı vardır. Arama modeli koni şeklindedir ve bir hedefin tam olarak belirlenmesi için faydalı olabilir. Eşmerkezli bobinler, yüksek oranda mineralize zeminde daha gürültülü olma eğilimindedir ve kapsamlı zemin kaplaması için daha fazla tarama turu gerektirir.

Çift D bobini

Çift-D bobinler, çoğu algılama için tercih edilen bobinlerdir. Zemini daha düzgün kaplayan bıçak veya keski şeklinde bir sinyal verirler ve operatör sinyale alıştıktan sonra nokta atışı çok doğru olabilir. Double-D bataryalar da üstün zemin dengeleme özelliğinden dolayı tercih edilmektedir.

Monoloop bobin

Monoloop bobinler çevresinde hem iletmek hem de almak için kullanılan bir tel sargısına sahiptir. Bobininin sinyal modeli, daha fazla örtüşme gerektiren koni şeklindedir. Aşırı derecede mineralize zeminlerde, zemin dengelemesi daha zor olabilir, ancak Double-D bobinlerden biraz daha iyi derinlik sağlama eğilimindedirler.

SKİDPLATE’İMİ NE SIKLIKTA TEMİZLEMELİYİM?

Kir, toz ve nem, yanlış sinyallere ve düşük performansa neden olacak şekilde kızak plakasının içinde sıkışabilir. Minelab dedektörünüzün en yüksek performansını korumak için, kaydırma plakasını oldukça düzenli olarak temizlemeniz önerilir.

BOBİNİMİN SUYA DAYANIKLI OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIM?

Tespit ihtiyaçlarınız için en uygun bobini bulmak için bobin seçim kılavuzunu kontrol edin .

FBS’NİN VFLEX’E GÖRE AVANTAJLARI NELERDİR?

  • Son derece hassas Ayrımcılık
  • Zemin Dengesine gerek yok
  • Büyük hedeflerde Üstün Derinlik
  • Tuzlu kumsallarda çok kararlı çalışma
  • Üstün Demir şeffaf (CTX 3030 en iyisidir)
  • Çok çeşitli hedef boyutlarında maksimum derinlik

HER DEDEKTÖR İÇİN KULAKLIKLARIN ÖNERİLEN EMPEDANS DEĞERLERİ NELERDİR?

Bir metal dedektörde kulaklık özellikleri gerçekten öok önemli değildir.

Ses devrelerimiz çoğu kulaklığı 16 – 100 + ohm arasında çalıştıracaktır.

Ses optimizasyonu da herkes farklı şekilde duyduğu için çok özneldir.

Müşterilerimizi gereksiz teknik özelliklerle karıştırmamaya çalışıyoruz çünkü gerçekte hangi kulaklığın sizin için en iyi olduğunu belirlemenin denemekten başka bir yolu yok.

CTX 3030 gibi ayarlanabilir ses tonlarına sahip bir dedektörünüz varsa, algılama tonlarının işitme ihtiyaçlarınız için optimize edildiğinden emin olmak için biraz zaman ayırmanızı da öneririz.

DEDEKTÖRÜM NE KADAR DERİNE GİDECEK?

Hedefin boyutuna, yönüne, metalik içeriğine, zemin minerallerine ve iletkenliğine, bölgedeki elektrik ve ortam gürültüsüne vb. bağlı olduğundan bu sorunun belirli bir cevabı yoktur.

Bununla birlikte, GPX Serisi dedektörlerin 3 ve bazen 4 fit derinlikte büyük altın külçeleri bulduğunu ve CTX 3030’ların 12 inçten fazla madeni para ve yüzük bulduğunu sıklıkla duyuyoruz.

DEDEKTÖRÜMÜ BAKIM İÇİN NE SIKLIKTA GERİ GÖNDERMELİYİM?

Sadece arızalı varsa.

ZEMİN DENGESİNİ NE SIKLIKTA VE NEREDE YAPTIRMALIYIM?

Bazı dedektörlerde zemin ayarı yapmanıza hiç gerek yoktur. Diğerlerinde, tespit etmeye yeni başlayan kullanıcıların Zemin Dengesi İzleme işlevini kullanmaları önerilir.

dedektör sizin için otomatik olarak zemin ayarı yapacak ve toprak mineralleri değişse bile dengede kalacaktır. X-TERRA 305 ve X-TERRA 505 gibi manuel zemin dengesi dedektörlerinde, her avın başlangıcında zemin dengelemesi yapmanız ve gerektiğinde periyodik olarak yeniden dengelemeniz gerekir. Her zaman metal nesnelerden uzakta, temiz bir zeminde zemin dengesi yapın.

DEDEKTÖRÜM NEDEN KÜÇÜK ALTINLARI ALGILAYAMIYOR?

Altın çok küçükse algılama zor olabilir. Eureka Gold gibi yüksek frekanslı dedektörler veya arama modunda 18.75 kHz bobinli bir X-TERRA 705, çoğu zaman en küçük parçaları dahi yakalayabilir.

EN DERİN DEDEKTÖRÜNÜZ ?

GPZ 7000, tüm zemin koşullarında en derin dedektörümüzdür ve çok mineralli kayaları bile algılayabilir.

BOBİN KABLOMU UZATMAK İSTİYORUM, BU YAPILABİLİR Mİ?

Hayır, kablo özellikleri üretim sırasında bobin sargılarıyla eşleştirilir, bu nedenle kablonun uzatılması bobinin performansını düşürür.

MİNERALLİ ZEMİN İÇİN İYİ BİR BAŞLIK ÖNEREBİLİR MİSİNİZ?

Daha küçük bobinler, aynı anda birden fazla hedef tespit etme yeteneğine sahip olduğundan, minerallli zemin için daha iyidir. Aynı nedenden dolayı eş merkezli bobinler genellikle Double-D bobinlerden daha iyidir.

DEDEKTÖRÜM NEDEN HAVADAKİ SİNYALLERİ ALIYOR?

Metal dedektörleri, yeraltı metal nesnelerinden elektromanyetik sinyaller alır. Benzer sinyaller, güç hatları, radyo vericileri, jeneratörler vb. gibi diğer elektromanyetik kaynaklardan da hava yoluyla alınabilir.

ZEMİNİN MİNERALLİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIM?

Dedektörünüz arama yaparken gürültülüyse ancak bobini süpürmeyi bıraktığınızda sessizleşiyorsa, o zaman mineralize topraktan sinyal alıyor demektir. Yeniden toprak ayarı yaparak tekrar aramayı deneyin.

Yalnızca GPX serisi: hala gürültülüyse, alternatif bir toprak/zamanlama seçimi denemeniz gerekebilir. Diğer tüm dedektörler: eğer hala gürültülü ise hassasiyetinizi en yüksek kararlı hassasiyet seviyesine düşürmeniz gerekir.

ÖNCEDEN AYARLANMIŞ AYRIM MODELLERİ İLE İYİ HEDEFLERİ KAÇIRMAK MÜMKÜN MÜ?

Mümkün olan her iyi hedefi elde etmenin tek garantili yolu, ayrım yapmamaktır. Ancak, her hedefi kazmak çok fazla zaman kaybına neden olabilir. Ayrımcılık kalıpları, her zaman en iyi hedefleri kazmak ve çoğu önemsiz hedefi görmezden gelmek arasında bir uzlaşmadır.

BAZEN İYİ BİR HEDEF OLAN ŞEYİ KAZIYORUM AMA METAL BULAMIYORUM, NEDEN?

Bu, birkaç nedenden kaynaklanabilir:

  • Bazen paslı nesneler kazma işlemi sırasında kırılır.
  • Metal nesneler, eser elementleri çevreleyen toprağa sızdırabilir
  • Bazı kayalar hedef gibi gelebilir
  • Bazı hedefler kazma işlemi sırasında ‘kaybolur’ veya yeniden gömülür

NEDEN BAZEN SALLAMA SONUNDA SAHTE SİNYAL ALIYORUM?

Genellikle, sallamanızın sonunda bobini kaldırdığınız için. Tüm sallama boyunca daima yavaş, alçak ve düz süpürün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.