Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Dedektör Kullanım Kanunları, Bazı Dünya Ülkeleri

Bazı dünya ülkelerindeki metal dedektör kullanım yasalarını hazırladık. Her bil ülkeyi okuyun eminim çok şaşıracaksınız.

metal tespit cihaz kullanım kanunları

Bazı dünya ülkelerindeki metal dedektör kullanım yasalarını hazırladık. Her bir ülkeyi okuyun eminim çok şaşıracaksınız.

Avustralya; Avustralya’da Dedektör kullanımına izin verilir. fakat arkeolojik kalıntılar yerine çokça doğal altın parçaları vardır. arkeolojik bağlamda kullanılması, Avusturya Federal Anıt Kurumundan izin alınması gerekir.

Belarus. 2013’ten bu yana, tarihi eserleri aramayı kısıtlayan bazı kanun ve hükümler yürürlüğe girmiştir.

Belçika. Özel bireylerin arkeolojik eserler aramasına izin verilmez. Plaj aramasına izin verilir. arkeolojik olmadığı sürece dedektör kullanmak serbesttir.

Bulgaristan, Metal dedektörü alan her vatandaş, cihazını Kültür Bakanlığı’na kaydetmek zorundadır. (aksi takdirde para cezası hatta hapis cezası ile cezalandırılır). Arkeolojik objeleri aramak izin gerektirir. Bulgaristan’da yasa dışı hazine avcıları sayısı oldukça yüksektir.

Kamboçya; Metal aramaya yalnızca kumsallarda izin verilir.

Kanada. 200 ya da 300 yıllık bir eşya bulmak çok zor. Öte yandan, tarihi eserler aramak resmen yasaktır. Metal dedektörü ile avlanmanıza izin veren toprak sahibi varsa dedektör kullanabilirsiniz. buradan çıkacak altınlarda metal sınıfına girdiği için tamamen arazi sahibi ve size aittir.

Kanarya Adaları (Tenerife). Herhangi bir kısıtlama olmadan dedektör ile metal tespitine izin verilir.

Karayip adaları. Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir.

Çin. Metal tespit cihazları kullanmak yasaktır.

Komor adaları. Tamamen yasaktır

Hırvatistan . Kısmen Yasaktır

Küba. Herhangi bir dedektör kullanmak ve bulundurmak yasaktır. Hatta dedektör bulundurmak, silah bulundurmak ile eşittir.

Kıbrıs. Plaj araması dahil olmak üzere herhangi bir metal tespiti cihazı kullanmak yasaktır. gümrükten dedektör geçirmeye çalışırsa, el konur.

Çek Cumhuriyeti. Arkeolojik eserleri aramak için izin almanız gerekir. Plajlarda arama yapmanın yasağı yoktur.

Danimarka. Metal tespitine izin verilir. Çok büyük ve değerli eşya bulunursa devlete verilme zorunluluğu vardır.

Dominik Cumhuriyeti. Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir üstelik teşvik edilir.

Mısır. sahilde arama yapmak isteyenlerin izin alması gereklidir. Arkeolojik alanlarda yasaktır.

Etiyopya. Metal dedektörleri tamamen yasaklanmıştır.

Fransa. Arkeolojik buluntuların aranması izin gerektirir. Plaj aramaları serbesttir.

Almanya. Metal tespitine izin verilir, ancak metal arama yapmak isteyenlerin tıpkı avcılık belgesi gibi belgesi olması gereklidir. belge almayanlara izin verilmez.

Gana . Ganalılar herhangi bir kısıtlama olmadan dedektör kullanabilir. Turistlerin izin alması gerekir (lisans).

Yunanistan . Metal dedektörünün sahibi, Kültür Bakanlığı tarafından verilen bir belge almalıdır. Plajlarda arama yapmak için belediye başkanından izin alınmalıdır.. Arkeolojik nesneler aramak yasaktır – 10 ila 20 yıl arasında hapis cezası vardır.

Macaristan . Metal dedektörlerinin kullanımı özel izin gerektirir.

İzlanda (güney kısmı). Metal dedektör kullanımı kesinlikle yasaktır. cihazların reklamı dahi striptiz reklamıyla eş sayılır.

Hindistan . Yerli halkın dedektör kullanması serbesttir. yabancı hazine avcısının arama yapması yasaktır, yerlilerin buna müdahale hakkı vardır. isterse makineyi yabancının elinden bile alabilir. polisi arayıp kişiyi tutuklatabilir.

Endonezya . Metal tespit cihazlarına izin verilir.

İrlanda . Tarihi eserler ancak toprak sahiplerinden izin alındıktan sonra aranabilir. Plajlar için her hangi bir kısıtlama yoktur.

İsrail . Tarihi eserler aramak yasaktır. Yasa dışı hazine avcıları hapis cezasına çarptırılmaktadır. Plajlarda metal tespitine izin verilir. fakat plajda bu güne kadar her hangi bir buluntuya rastlanmamıştır. çünkü ajanlar düzenli olarak plajları gezer.

İtalya . Zemin içi ve dışı tüm arkeolojik ilgi alanları devlete aittir. Bazı bölgelerde özel kişiler tarafından metal tespitine izin verilir. Değerli nesneler bulan bir ödül alır. Metal dedektörlerinin kullanımının tamamen yasak olduğu bölgeler var – örneğin, Valle d’Aosta, Calabria, Lazio, Toskana, Sicilya.

Ürdün ! Özel şahıslarca metal dedektör kullanmak yasaktır. Dedektörlere Ürdün gümrüklerinde de izin verilmediğini unutmayın.

Kenya . Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir.

Letonya . Plajların ve özel mülklerin bulunduğu arazilerde metal tespitine izin verilir (mülk sahibinden izin almanız gereklidir). Diğer tüm durumlarda, bir metal detektörü ile arama yapmak yasaktır. Savaş kalıntı avcılarına özel dikkat gösterildi. Letonya polisinin bu hobilerin resmi olmayan bir kaydını tuttuğu söyleniyor. Buna inanıyor musun? ))

Libya . Dedektör kullanımı tümüyle yasaktır.

Litvanya . 2010’dan bu yana metal detektörlerini kullanmada bazı kısıtlamalar oldu. Tarihi eser arama Kültür Mirası Bölümünden izin alındıktan sonra aranabilir. Plajlarda arama yapmaya izin verilir.

Maldivler . Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir.

Malta . Normal şartlarda dedektör ile arama yapmak yazaktır. Ancak, yerel makamlara makul bir ödeme yapması durumunda arama yapabilir. bu ödeme anlaşmaya bağlıdır.

Meksika . Dedektör kullanımına izin verilir, kısıtlama yoktur. fakat Meksikada define arama tamamen mafyaların elindedir.

Moldova . 2011’den beri ülkede metal tespiti yasaktır. Metal dedektörlerinin bulundurulması da yasaktır.

Moğolistan . Metal dedektörleri tamamen yasaklanmıştır.

Fas (Agadir). Metal tespiti resmen yasaktır. Ancak ülkede çok sayıda define avcısı var.

Namibya . Arkeolojik buluntular aramak yasaktır. Plajda dedektör kullanımında kısıtlama yoktur.

Kuzey İrlanda . Özel mülkiyetlerde dedektör kullanılabilir. bunun için önce mal sahibinden izin alınması gereklidir. Plaj aramaları konusunda net bilgi bulunmamaktadır.

Norveç . Dedektör kullanmak için ilgili makamlardan izin alınması gerekir. izinsiz dedektör kullanımı yasaktır.

Filipinler. Arkeolojik objeleri aramak yasaktır. Plajda arama yapmak serbesttir.

Portekiz . Metal tespiti resmen yasaktır. Ancak Lagoa ve Portimao semtlerinde metal dedektörlerini kullanma izni alan defineciler klübü vardır. Sahil aramalarına yetkililerden izin alınması gereklidir. izni sadece yerel halk alabilir. onlar bile zorla alır çoğu zaman alamaz.

Romanya . Dedektör kullanımına izin verilir. Romanya’da kültürel mülk polisi var (Politia de Patrimoniu). İlgili merci budur.

Rusya . Tarihi eserler aramak neredeyse yasak. Plajda metal aramaya izin verilir.

Suudi Arabistan . Yer içindeki ve dışındaki her şey, Emir’in malıdır. Karşı çıkanlar idam edilir. dedektör kullanmak tamamen yasaktır.

Slovakya . Metal dedektörlerinin kullanımı izin gerektirir.

Güney Afrika . Metal saptamaya yalnızca kumsallarda izin verilir.

İspanya . Arkeolojik buluntuların aranması amacıyla tespit cihazlarının kullanımı için izin alması gereklidir. Ancak, İspanya’da oldukça fazla miktarda yasa dışı define avcısı var. Birkaç yıl önce yabancı turistler arasında bir çok define avcısı yakalandı.

Sri Lanka . Dedektör kullanımı yasaktır. Polis, define avcıları ile ilgili raporlara hızlı bir şekilde tepki verir.

İsveç . Metal tespiti yasaktır.

İsviçre . Metal tespiti resmen yasaktır. Ancak her kantonun, hatta bir mahallenin kendi kuralları vardır. Aslı yasaktır ama dayın varsa arama yapabilirsin. bunun için bir metal tespit lisansı ve toprak sahibinin izni olmalıdır.

Tayland . Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir.

Tunus . Metal tespiti yasaktır. Bununla birlikte, bazı plajlarda yasakları çiğneyen define avcıları vardır.

Türkiye. Sahil dahil olmak üzere dedektör ile define aramak için izin almanız gerekir. izin almadan dedektör kullanmanız durumunda hapis cezasına çarptırılabilirsiniz.

BAE . Bazı bölgelerde plaj araştırmasına izin verilir (çok sınırlı bir şekilde).

Uganda . Herhangi bir kısıtlama olmadan metal tespitine izin verilir. Hayalini kurduğun ülke bu mu? ))

İngiltere (İngiltere). Arkeolojik buluntular ancak izin alındıktan sonra aranabilir (izin prosedürleri çok basit herkes kolayca alabilir). Arazinin çoğunun özel mülkiyeti olduğu göz önüne alındığında, mülk sahibinden ek izin almanız gerekecektir. Bulunan değerli nesneler de toprak sahibi ile paylaşılır. Müzelerin buluntuları kendisi alma hakkı var. tabi ödemeyi yaparak. İzin almadan metal dedektörü kullanırsanız ceza alabilirsiniz.

Ayrıca, İngiltere’de plajlarda arama yapmanın yasağı yoktur. izin almanız gereken çok az sayıda plaj vardır. Londra sınırları içerisinde bulunan Thames plajlarında arama yapmak isterseniz bir miktar para ödemeniz gereklidir. Nitekim İngiltere, Avrupa’daki define avcıları sayısı bakımından Polonya ve Fransa’nın ardından ilk sırada yer almaktadır.

Ukrayna . Resmi arkeolojik alanlarda metal tespiti yasaktır. Sitelerin geri kalanı – nerede ve kiminle sevdiğinizi arayabilirsiniz)) Sadece şimdilik. Muhtemelen gelecekte bazı kısıtlamalar olacak.

ABD . Herhangi bir kısıtlama olmadan dedektör kullanmanıza izin verilir. Özel mülkiyette aramak için sahibinden izin almanız gerekir. Bazı eyaletlerde bu durum biraz farklıdır. kısıtlama yapılmış eyaletler vardır.

Vietnam . Her hangi bir kısıtlama yoktur. Turistler dahil plajlarda dedektör kullanabilir.

Her şeyi doğru yapmak isteyen biri olsanızda bazı şeyler vardır bilmeden yanlış yaparsınız. Açık havayı, doğayı sevenler için metal tespiti kadar zevkli başka bir hobi yoktur. bu hobi sizi bazen bilmeden yasaları çiğnemenize neden olabilir. Dikkatli olun :)

Ülke listesi güncellenecek-tir. Ekleyeceğin bir şey var mı?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.