Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Define Toprakları Araştırmalarımız

Define dediğimiz zaman her şeyin define işaretleri, dedektör ve tılsımdan ibaret olduğunu sanıyoruz. Aslında öyle değildir.  Toprağı bilmezsek define bulamayız. Aslına bakılırsa sadece toprağı takip ederek define bulunabilir. Yapanlarda var.

Hiç bişey bilmiyoruz ve sadece toprak yapısını inceleyerek define nasıl bulunur onları anlatacağım.

İlk örneğimiz mezar toprağı olsun

Mezar olan yerde toprak hem kaba olur hem kokar. insan eti yağlı olduğu için belli süre sonra toprağın A tabakasına nüfus ettikten sonra buradaki toprak bayatlamaya başlar. Kazı yapan defineci ortalama yarım metre kazdığında bir avuç toprak alır koklar, burada bir mezar varsa gerçek defineci toprağın kokusundan bilir.

Dövülmüş toprak

Birde dövülmüş toprak vardır, dövülmüş toprak katır sidiği döküldükten sonra dövülerek sıkıştırılır. Dövülmüş toprağa gelen defineci toprağın sertliği ve kokusundan işi hemen çözer. Katır sidiğinin kokusuyla mezar kokusu birbirinden farklıdır. Uzman defineci bu farkı kolayca anlar.

Kaba toprak

Gömü yapılan yer kazılıp tekrar doldurulduğu için diğer yerden mutlaka kabadır. defineci buranın daha önce kazılıp tekrar doldurulduğunu hemen anlar. Kazılıp doldurulan yer aradan 3 bin senede geçse diğer doğal yerle aynı sertlikte olmaz. Hem içinden küçük tuğla kiremit gibi parçalar çıkar.

Killi toprak

Killi toprakta çok önemlidir, su geçirgenliği çok az olan toprağa killi toprak denir. Aynı elenmiş gibidir, çok küçük tanecikli bir yapıya sahiptir o yüzden su geçirmez. Killi toprak küp, kiremit testi yapımında kullanılır. Bu tip killi toprak tümülüslerde olur. Üstteki katmanları geçtikten sonra mezar odasına varmadan önce killi toprağa gelirsiniz.

Kireçli toprak

Kireçli toprak ise diğerlerinden farklı olarak olabildiğine kabadır, rengi oldukça açık olup hayatta su tutmaz. kokusuda farklıdır. Kazdığı yerin kireçli toprak olduğunu işi bilen defineci hemen anlar.

Tümülüs topraklarıda şöyledir

Hediye katmanı dediğimiz Krala bağlı yerleşim yerlerinden getirilen topraklardır. bu toprak çamur ile sıvanmıştır. Renk renk bir katman oluşturur.

Ana katman, bölgeden elde edilen toprak yığmasıdır.

Taş katman ana koruma katmanıdır. Çatı şeklinde tümülüsü korumaya alır. alttan girersen bu tuzak olarak üzerine yığılır.

Kil katman mezar odasını sulardan korur. Bazen kurutulmuş kil konulur ki bu kilde çok serttir.

Son katmanda tümülüs mezar odasıdır. bunuda aldınmı mezara ulaşılır.

Boşluk Çubukları 

Boşluk çubuklarının hep biyeri çekmeside bununla alakalı işte. Bunu anlamak için kaya oluşumlarını ve yapılarını bilmek lazım. Mesela metalik kaya var birde metalik olmayanlar var. metalik kayaların içinde demirden tut altın gümüş alüminyum gibi çeşitli metal bulaşıkları vardır. işte bunlar çubuklarının en büyük düşmanıdır. ne anlatmak istediğimizi bu resim açıkça anlatmış.

Kalayı yazmayı unuttum kalayda aynıdır işin esası çubukların en çok çektiği metal aslında kalaydır. Ülkemizdeki taş yapıları mineral açısından oldukça yoğundur. Mesela senin kaya yüz, iki yüz sene sonra bir kısım topraklaşacak çevresine dağılacak. Elinde dedektörle buradan geçen defineci olursa ne olur ? dedektör yumurtadan yeni çıkmış civciv gibi çekirdek durur.

Diğer görüş: Sağ olsun bazı ustalarım bazı kardeşlerim, bakır sülfat (göz taşı) dediğimiz bir sistem tarifi yapmışlardı, hani hani bilgisayar hard disk içindeki disk olan kısım neodyum mıknatıs ile bir yöntem tarifi verdi ustalarım, o bile faydasız kaldı burada, bazı işaretli yerler var, ayrıca çubuk ve şakulle tespit ettiğim güzel yerler olmasına rağmen 3 yerde minerale toslayınca yanımdakilerin hevesi kaçtı, bana dedikleri abi sana can feda bizde yıllardır bir şey bulamadık, ya cihaz ya bir elektronik aletle teyit ettir bilelim altta birşey var diye, bakalım artık hayırlısı olsun, inşallah şu 2 aya kadar bir cihaz veya alet elde ederizde sezonu açarız artık, şimdiden bahar geldi toprağa,

Yani kısacası ustalarım benim gördüğüm 23 yıllık tecrübe ile, çubuk şakul ve cihaz olmazsa olmazı. İşaretle sevk ve idare biliyorum, işaret dili bambaşka bir şey, birçok işaret bilerek imha edilmiş olsada kalıntıları duruyor yerinde,

Diğer: Güzel kardeşim öncede yazdım, ustalarım tarif etmişti, gümüş çubuk neodium mıknatıs ve bakır sülfat (göztaşı olarak satılıyor) ile % lik olarak mineral eleme hususunda kimse garanti veremez, çünkü toprak yapısı mineral çeşitliliği mineral eleme yöntemlerini alt üst ediyor, ben gümüş çubuk bulamadım o yüzden 1 cm alüminyum çubuk ile 25 yer tesbit ettim 10 yere yoğunlaştım 3 yeri işleme aldım 3 üde mineral çıkınca hevesim kalmadı bakır sülfat ve çubukla, havaların düzelmesini bekliyorum, evdeki yaptığınız deneylerle arazideki durumu karıştırmayın, inşallah gümüş çubuk ve çelik çubuğu bulduğum da sonucu paylaşırım sizlerle.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.