Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

İşte tarihin en ünlü gerçek korsanları

İşte tarihin en ünlü gerçek korsanları

İnsanlığın varoluşundan bugüne kadar üretilen altının üçte biri deniz dibinde yatıyor. Brüksel Sözleşmesine göre “Tarafsız sularda bulunan hazineler, onları keşfedene aittir.” (1910 Brüksel Sözleşmesi’nden, bugün hala yürürlüktedir). Sadece Karayiplere ait 250 bin gemi enkazı var. Ve bunların çoğu Avrupa’ya altın ve gümüş taşıyor. Bu gemilerde 600 milyar dolarlık hazinenin saklandığı ve şimdiye kadar sadece yarım milyar değerinde mücevherin kurtarıldığı tahmin ediliyor. Bu sadece Karayip korsanlarına ait hazine miktarıdır.

İşte tarihin en ünlü gerçek korsanları, içlerinde kadın korsanda var.

Bartholomew Roberts

Gerçek adı John Robbersdir. Roberts, 470’den fazla gemiyi ele geçirdi ve 1719-1722 yıllarında Amerika ile Batı Afrika arasındaki suları yönetti. Belki de John’un gücü 13 yaşında korsanlığa başlamasıyla alakalıdır.

Karasakal

Hindistan’dan Amerikan kolonilerinin doğu kıyılarına kadar suları yönetti. İngiliz korsanın gerçek adı Edward Teach’ti. Karasakal önce başka bir korsan için çalıştı – Ancak bir süre sonra kendi gemisiyle korsanlığa başladı. Takma adını kalın sakalı ve korkutucu görünümü nedeniyle aldı. 22 Kasım 1718’de öldü. Teach, denizcilerden birini küçük Amalia adasına getirip hazineyi gömdürüp, sonra onu öldürdü.

Charles Ven

İngiliz korsan, yalnızca İngiliz ve Fransız gemilerini ele geçirmesiyle tanınır. 1817’de Kral tarafından affedildi. Serbest bırakılır bırakılmaz korsanlığa geri döndü. Dört yıl sonra yakalanıp idam edildi.

Howell Davis

Davis, sadece 11 aydır bir korsan olmasına rağmen en ünlü korsanlardan biridir. Howell’in toplam dört gemisi var. Gemileri saldırarak değil, hileler ve kurnazlıkla fethetmesi onun karakteristiğiydi. Davies, 1719’da bir Portekiz adasından bir devlet adamını kaçırmaya çalışırken vurularak öldü.

Thomas Tew

Yuvarlak Ada Korsanı olarak da bilinir. Amity gemisinin komutanı. Thomas ilk büyük soygunu Kızıldeniz’de Hindistan’dan Osmanlı İmparatorluğu’na giden büyük bir gemiyi ele geçirdiğinde yaptı. Gemide yüklü miktarda altın ve gümüş vardı. 1695 yılında Fateh Muhammed’in gemisine yetişmeye çalışırken vurularak öldürüldü.

William Kidd

İskoç denizci “kariyerine” New York ve Massachusetts valisi George Belmont tarafından kendisine verilen “Macera” gemisiyle başladı. Sözde Kızıldeniz’deki korsanları avlamakla görevlendirildi. Kid’in tayfasını değiştirince yeni tayfanın eski korsanlar ve kaçakçılarla dolu olduğu ortaya çıkar. Onların etkisi altında bir korsana dönüşür.

İngiltere’nin Edward’ı

Gerçek adı Edward Seeger’dır. Hint Okyanusu’ndaki gemileri Afrika kıyılarına kadar soyduğu 1717-1720 döneminde bir korsandı. Edward, başka bir korsan – Christopher Winter tarafından kaçırılmış ve ekibinin bir parçası olmaya zorlanarak korsan olmuştur.

Cheng Po Sai

Cheng, sıradan bnir balıkçının çocuğuydu. Ancak 15 yaşındayken korsanlar tarafından kaçırıldı ve onların esaretinde kaldı. Böylece Sai bir korsan oldu ve 50.000’den fazla mürettebat ve 600 gemilik bir filo elde etti. 1810’da Cheng, imparatorluk donanmasında yer almak için korsanlığı bıraktı. Sai, korsan fetihleriyle değil, gizli bir hazine efsanesiyle tanınır. Henüz bulunmamış olsa da Cheng Sai Adası’ndaki bir mağarada saklandığı söyleniyor.

Kemik Kal

Bonnet genellikle “beyefendi korsan” olarak anılır. Barbados’ta zengin bir İngiliz ailesinin üyesidir. Bonnet 1717’de evliliği sona erince korsan olmaya karar verdi. Bu yüzden bir gemi satın alır ve ona İntikam adını verir.

Ann Bonney

En ünlü kadın korsandır. İrlandalı kadın Kuzey Amerika’da doğdu. Fakir bir denizci ile evlenir ancak evlilikleri uzun sürmez. Ayrılıktan sonra korsanlarla kaçar. Anne Bonney ekibiyle birlikte yakalandı, ancak ölümüne dair bir kayıt yok.

Korsan Bayrağı

Korsan Bayrağı

Korsan gemisi denilince ilk akla gelen Korsan Bayrağı ve Kafatası ve Kemikler’dir. Bu bayrağının dalgalandırılmadığı korsan filmi yoktur. Moda koleksiyonlarından en az birinde sembolü kullanmayan dünyaca ünlü bir moda markası yoktur.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.