Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Kılıç, Kama, Hançer; Tabanca – Farklı Görüşler

Kılıç, Kama, Hançer; Tabanca

3 adet tabanca, 1 ekmek bıçağı, 1 hançer, 1 tane büyük boy balta ve kılıç. 1 tane küçük boy balta benzeri figür maşallah yok yok yani. Bu kadar işaret nerde görülmüş bir arada. Her malzeme saklayan gelip bir figür mü koydu bu taşa. Bu civarda başka taş kaya yokmuydu. Herşeyi geçtik işaretler çizimi çok nizami. Sanki lazerli cnc de yapılmış gibi.

Hançer Asker Mezarıdır

Diğer Görüş: Hançerin Asker mezarı olduğuna bende hemfikirim. Hemen altında yada yanındadır. Veya mihrabın yanında durduğunda görülebilen bir yerde. Hançere şerare demek biraz zor. Hançerin kaya içinde mezarı olmaz derler. Kaya büyüklük olarak müsait değilse tabi.

Diğer yorum: Hançer ise namlu yönü 50 adım veya üzeri dere su yatağı olabilir. Kabze yönü bayır yukarı toplu yığıntı kayalık olur. Yok ise farklı durumdur. Ayrıca bu hançer denilene ben tam olarak hançer demem. İstediğim açıdan göremediğim için taş kesimi veya usta ne yapmış görmeliyim. İzahata gebe mevzu şudur ki; Eski ustalar acep düzgün bir hançer çizip oyup kabartıp yapamazlar mı. ? En kralını da yaparlar. Gerçek işaretler belirgin ve çokta göz ününde olmazlar. İşaretler genelde uzmanınca teşhis edilir.

Bir çok doğal denilen sunum işarettir. Ama para işareti ama uygarlık kültür alametleri veya dinsel motifler veya farklı para ile alakadar olmayan işaretler. Bunları ayırt etmek gerekir. Bir çok oyma işaret vardır ki bir şeye benzetemezsiniz doğal dersiniz. Doğru açıdan bakılınca saati geldiğinde formsal kütleler gölge oyunları oluşturunca okunurlar. Bazı işaretler bütünsel olarak belli bir yöne bakılmalıdır. O zaman doğru bir patikadan giderek ne olduğu anlaşılır. Yanına varıldığında kesimler vardır ama anlamayan için adi bir kayadır.

Herkes para arar biz işaret veya problemin üzerinde kafa yorarız. Öyle kayalar öyle yerlerde dururlar ki doğaldır. Ama gölgeleri belli saatlerde figüre dönüşürler yani yere zemine düşen gölgeler. Çok acele karar vermeyin. Sabır büyük bir güçtür. Bu kaya için ise şunu diyebilirim. Bu kayanın göbeğini jilet gibi bir yönü kesmek acaba var mıdır, el işçiliği olan kesimi önce çeken kişi analiz etmelidir.

Kılıç silahşor mezarıdır

Başka bir görüş: Kılıç bir asker mezarını işaret eder. Ağzı açık üçgenin olduğu kayada bir kaya haritası aranır. Üçgenin ağzının açık olan tarafında murç oyması varmı dikkatli incele. Farklı herhangi bir şeyde olabilir. Biraz farklı bir kaya haritasıda bende var. Üzerine kafa yormak gereken işaretler bunlar boşluk tesbiti yapmalısın bir ipucu yakalarsan çözüme daha çabuk ulaşabilirsin.

Diğer Tecrübe: Burgulu kılıç, çete işareti. 5 oda mahzen, girişi açık mağaradan gidişi kapalı olacak. Çift başlı yılan ve tam eksiksiz üçgen şelale arkası kapalı oda der. Ok ve yay gibi duran işaret mühür işaretidi. İşaret eksik bunun yanında daire içine çizilmiş eksiksiz el işareti olacak. Zehirlenerek saklanan para bir teneke civarı bu elin altında olur. Asıl malzeme 5 oda mahzen de … Kılıçın üzerinde murç yada kabartı olması gerekiyor. Kabza kısmında değil üst taraflarda olacak, ölçüm alırken 1:1 ölçek kabul edersin kılıcı, murç yada kabartma olan noktadan uca doğru cm ler kılıç boyu ile çarparsın. EĞER Kİ bu dediklerim kılıca yakın bir noktada göz işareti yoksa, dikkatli incele göz varsa başka olur.

Tuzak

Suya paralel giden, belki de bir kısmı suyun altından geçen bir tünel bulmanız gerekecek.
Bu tunelin bir yerinde su tuzagini patlatacak mekanizma ile karsilasilacak. Muhtemelen bi tuzak harekete geçecek. Sonuç tünelde kim varsa boğulur. Bu mekanizmayı çalıştırmadan geçilse bile, odalara varana kadar başka tuzaklar muhakkak olacak.

Odaya ulaşıldığında içerideki bir malzemeyi almak için çekildiğinde tekrar su tuzağı harekete geçecek ve içerisi çok kısa zamanda su dolacak. Sudan kurtulmak için önce oda içerisindeki tahliye kanalını bul. Kanalın ağızında kare veya üçgen bir tas olacak. Kare tas ise arkası üçgendir. Bu tas alınıp ters istikamete bırakılacak. Kanal kapalı ise is çok zor. Kısaca burada hedefiniz tüneli bulmak. Tünel kesinlikle suya paralel olur. Bu tüneli cihaz veya çubukla bulmanız gerek. Bulamadan yapacağınız her çalışma boşa gidecektir. Çok derinlerde aramayın. Bulmak zor değil ilerlemek zordur. Büyük bir tecrübe ister.

Komutan mezarıdır

Kılıç, gama, hançer; yılan, tabanca varsa bu mezar komutan mezarıdır. Kılıcın boyunu ölçünüz çıkan rakam 9 la çarpın kural bu. Kılıç ucunun baktığı yerde kapalı mağara olacak. Zemin altı veya dışarda. Kılıç üzerindeki çizgiler size derki, girilecek yerde merdiven var, ama tuzaklı. Kılıcın uç tarafının baktığı yerde. Dikkatli olun. Daha sonra kabzeyi ölçün kabzeye sırtınızı verin çıkan rakamı 3 le çarpın. Kabzeye sırt verdikten sonra 3 veya 5 adim ilerde zeminde mezar olmak zorunda. Cihaz imkanınız varsa işiniz daha kolay olur. Kabzeye sırt verip ilk mezarı bulun. Zemin altı veya set yapmış kayalar… (Kabze için ). Eğer o mezar yoksa işaret hayali olacak.

Çete gömüsüdür

Bendeki belgeler çete işi olduğunu söylüyor. Şimdi elimdeki dokümanı bire bir aktarıyorum. Çift başlı yılan birbirine sarılı sarmal yatan iki yılan, 1.5 mt altında altın para, sol üst köşesinde iki adet istavroz altında iki adet istavroz, istavroz sayısı kadar mezar vardır. Sağ alt tarafa doğru bakan ok, sağ üst köşede ki işarete doğru. Suyun olduğu yerde üçgen mahzen demektir.

Kabzası olmayan kama zincirli çakıdır. Hemen bir adım önü demektir. Komutan yada subay gibi bir mezar olduğu iddia ediliyor. Evet kılıçların geneli onu ifade eder ama komutan yada rütbeli subay tarzı adamların kılıçları kabzası süslü olmaz. Tek yontu çizgi şeklinde olur. Ok ve yay iddia ediliyor, değildir mühürdür. 2 çeşit vardır biri konuda paylaşıldığı gibidir diğeri de Y şeklinde olandır. Mühür çete işaretidir. Eksiktir. Daire içinde el ve göz ile işlenir. Bu tarz sistematik çete veya eşkıya işaretleri az kaldı. Çubuk ile makine ile bulunacak defin değil bunlar. 2-3 parça malzemeyi bulursun gerisi yatar kuzu gibi. 

Tabanca

Namlu istikametinde 80 adım at orasıdır. Bazen 60 bazen 75 bazen 78. adımda çıkmakta. Şayet bulamadıysan detektörle tarayıp hiçbir sonuca ulaşamadıysan namlu istikametinde bir akarsu ve şelale olacak parası o şelalenin içindedir. Nettir, bu güne kadar ortaya çıkartılmış olanlar bu şekildedir.

Diğer Görüş: Her tabanca aynı olmaz. Piştov tabanca, kubur tabanca, çakmaklı tabanca; borulu ve borusuz tabanca bunlar birbirinden farklıdır. Tabancalar çoğunluk ateş ettiği noktayı gösterir.

Piştov tabanca genelde eşkiya işaretidir. Borulu veya borusuz olan kubur tabancalar bireysel gömülerde kullanılmıştır. Piştov tabanca yalnız olmaz yakınlarda başka işaretlerde aranır. Piştov tabancalar genelde şifre düzeneğinin bir parçasıdır. Kubur tabanca ise tek olabilir. Bunların parası bir kurşun atımı mesafede tabancanın karşısında olur.

Tabancalarda kabzelerde önemlidir, kabzenin üzerindeki diğer çizgiler aslında yön veren işaret olarak kullanılmıştır, bunlarada dikkat etmek gerekir.

Mermiler çıkmış halde ise, mermi adeti ve mermiler arası mesafe önemlidir. Son mermi çok önemli olmakla birlikte eşkıya işareti olma ve definenin birkaç parça halinde gömülmüş olma ihtimali vardır dostum.

Eşkıya Belgesindeki Çift Tabancalar

Çift tabancaların biri arnavut diğeri osmanlı tabancasıdır. Osmanlı olan tabanca diğerinden 2 parmak daha kısa aralarında bir harbi var. Tabancalardan bir taş atımı mesafede bir kaynak olduğunu izleyebiliriz. Kaynaktan akan suyun aktığı istikamette 15 metre gideceksin. Burada su ikiye ayrılıyor, ancak aşağıda tekrar birleşiyor. Arada bir ada oluşturuyor, adanın ortasında istavrozlu dikili bir taşımız var. Suyun birleşip toplandığı yerde adanın alt kısmında bir taş, bu taş sanki yıkılmış bir mezarı andırır.

Bunlara yakın bir kuyu var. Yanlız bu kuyunun üzerinde tarafımızdan dikilmiş bir dikili taşımız vardır. Kuyudan tabancaların bulunduğu istikamete doğru 3 adım düzlük üzerinde üç adet köpek izini görebiliriz. Bunlar taştandır. Ayrıca tabancalarla iri taşların arasında yine bir dikili taşımız var. Taşın çatlağından bir karış ölç çatlağın iç kısmına doğru içinde duvarda yazılı olarak tabancalar çıkacaktır. Minik minik taşlar ve balmumu ile sarılı. Sonra kuyunun yanına gideceksin dere taşı ile kuyunun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.