Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Yılan İşareti, Define Ustaları Yorumluyor

Yılan İşareti, Define Ustaları Yorumluyor

Çöreklenmiş yılan

Genel bilenen meşhur kaideye göre çörekli yılan malı bizzat altında olur. Tabi bu yılanın başının şekline kuyruğunun durumuna yanındaki yardımcı işarete göre değişir..

Kırılan Yılan

Bugün bir arkadaşla yıllar önce gördüğü birbirine bakan iki yılan kabartmasına baktık, ne yazık ki kırmışlar. Maalesef bilinçsizlik her yerde. Yinede dikkatli bakılınca kalıntıları vardı. Ve bir tepe yamacında kayalıkta iki yılan kabartması. Biri üstten alta doğru, diğeri alttan yukarı doğru uzanıyor. Kafa aralarındaki mesafe tahmini 14-15 cm. Üstteki yılan daha uzun 45 cm kadar. Alttaki ise 35 cm .

Yılan mezardır. Yüzey üzerindeki karşılıklı duruş arasındaki baş aralığı deriliği verir. Taşın doğu noktasındaki zemini kontrol edin. Dolgulu ve kırıntı yumruk ebatlı taşlar olayı ele verir. Kabartma olması kolay işçilikle açılacağını göstergesidir. Soyulma ihtimali fazladır.

Diğer Görüş: Odalar Genellikle yan yanadır. Zemin altı kaya içi gömülerde en az mezar tavan hizasına 3 mt den önce ulaşamazsın. Geniş yaygın yüzeylerde gömünün kalitesine göre belli metreden sonra dramos geçitler ile odaya ulaşırsın. Ayrıca her uygarlığın kullandığı ölçüler farklı olabiliyor.

Kobra Yılanı

Kobra yılanı varsa 2. yılan kafası aranır. 2. yılanın ağzı açık dili dışarda olmalı. Bu 2 başın arasında giriş olmalıdır.

S Yılan

Yılan simetrik oval s olur, S yılan yanında dere yada yol vardır. bu dereyi yada yolu takip edeceksin. Seni meblağa götürecek olan bunlardır.

Yılan Çalışmam

Benim çalıştığım bir yer vardı. 3 ay aralıksız 3 kişi 12 metre dik derinliğe ulaştım. Bu arada ilk 1 metreden sonra tarla toprağı bitti çıkan dolgu taşları ceviz büyüklüğünde olan küçük taşı sökmek için 1 saat madenci aletiyle uğraşırdık .Bu böyle katmanlar halinde ilerliyor bazı dolgularda öyle bir taşlara denk gelirdik ki kapağı bulduğumuzu düşünürdük. Aslında onlar kapak değilmiş. Her metrede böyle kayalara denk geldik. Son metraj 11,5 – 12 arası ulaştı milim milim ilerledik o büyük taşları ufalamadıktan sonra oradan çıkarmanın imkanı yoktu.

Dediğim metreye geldiğimizde ortam değişmeye taşlar şekillenmeye başladı. Sonra örgüler kemerler, kesme taşların ilkini buldum. Sadece ucunu açabildim. Ve etrafı elenmiş helva kıvamınca toprağı temizlerken hamam böcekleri çıktı. Eştikçe de çoğalıyordu.

Elimde tüm çalışmaların gün gün aşama aşama resimleri var. Hard diskte yedeği almadan hepsi silindi.

Tüm Yılanlar İçin Giriş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.