Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

3 Metre Çeken Dedektörler

Hemen 3 Metre ve üstü Çeken Dedektörler listemizi yazalım; daha sonra konuya giriş yaparız.

Ajax dedektör modelleri arasında, Ajax alpha, Ajax Gamma, Ajax sigma. Groundtech Dedektör modelleri. Devam edelim. lorenz, tero vido, black hawk bunlar iyidir. Bunun dışında minelab sdc 2300 bunada göz atın; bu yukarıdakiler kadar olmasada yinede iyidir, zaten fiyat farkı kalite farkını ortaya koyar. Şöyle bişey var minelab sdc 2300 3 metre çekmez bunu uyutun; ortalama 2 metre civarlarındadır.

Yazdığımız modellerin Firma ve mühendisleri tek tek inceledik. Toprağın özünde olan metalik parçalardan en az etkilenen dedektördür. Diğer derin arama dedektörlerinde çokça sahte sinyal duyarsınız; bunlarda biraz daha az duyarsınız. Şu an sahte sinyali minimize eden firmalardır. ayrıca bu modellerin bir kısmı pulse bir kısmı yer altı radarı mantığındadır.

Yazdığımız dedektörler; Altın hazineler, altın külçe, gümüş, bakır, bronz, alüminyum, demir, platin, mağaralar ve boşluklar, elmaslar, kıymetli taşlar, yer altı suları bulur.

3 Metre Çeken Dedektörler

Pulseler

Pulse diye adlandırdığımız derin arama dedektörler-i ortalama 3 metre çeker; daha fazlasını beklemeyin. 3 metre çekmesi içinde mevcut metalin büyük olması gerekir. Örnek olarak litrelik pet şişe kadar olmalıdır. Daha küçük olanlarda bu oran 2,5 metrelere iner, biraz daha küçülürse 1 metrelere kadar düşer. Metal para büyüklüğünde ise pulse dedektörlerin bunu görmesi zorlaşır.

Dedektörlerin metali görmesi için gönderdiği sinyal metale çarpıp geri dönmesi gereklidir. Metal küçük olunca çarpma ve dönme zorlaşır; bu durumda dedektör sinyal alamaz. Bunlar derin arama dedektörleri içindir. Yüzey arama dedektörlerinde bu sıkıntı yoktur. Onlarında kusuru 40 cm geçmez.

  • Biz dedektörleri 3 kategoriye ayırıyoruz, yüzey arama bunun adı vlf dedektör.
  • Derin arama bunun adı pulse dedektör.
  • Birde radar var, gpr yer altı radarları. manyometre, gradyometre vs bir çok radar çeşidi vardır.

Bu cihazların kimisi sinyali gönderip geri toplar, kimisi sinyali gönderir oradaki yoğunluğu ölçer, hepsinin çalışma mantığı farklıdır. Definecilerin en çok verim aldığı gpr yer altı radarlarıdır.

Eğer acemi bir kullanıcıysanız pulse dedektör önermeyiz. Pulse dedektörler çok has-sazdır. Topraktaki bulaşık metallere bile sinyal üretir. Gerçek sinyal ile sahte sinyal arasındaki farkları anlamanız zaman alır. Bu süreçte gereksiz kazılar yaparak zaman kaybı yaşarsınız.

Şunuda yazmak istiyorum, yazdıklarım tavsiye değil genel tecrübedir. Ortalıkta dolaşan 8-12 bin tl lik dedektörlerden verim almak çok zordur. Pulse alacak defineci en az 15 bini gözden çıkarmalıdır; işini görecek bir pulse istiyorsa 40 bin denilebilir.

Bütçeye Dikkat Edin

Bu işe bu kadar bütçe ayıran birinin kaçak yollarla define araması çok yanlış olur. Bu kadar para verip yasal olmayan yollarla arazide dolaşması 2 defa yanlış olur. Prosedürlere uyun; yer tespiti için biyere para vermeniz gerekmez. Ruhsat çıkarmadan önce yer tespiti yapacağınızı söyleyin. Yeri tespit etmeden ruhsat çıkartmaya kalkmayın, buda hata olur.

Aldığınız dedektörün kullanım kılavuzunu 2-3 defa okuyun. Ve elinizdeki cihaza hükmedin. Aldığınız cihazda türkçe menü olsun. Türkçe menülü dedektörü kullanması kolaydır. Bunu başardığınız an işe 1 adım önce başladınız demektir.

define dedektörleri tero vido
Yorumlar

  1. Nurullahcelebi dedi ki:

    Dedektörler hakında bilgi almak istiyorummm nasıl yardımcı olursunuz kolay gelsin iyi çalışmalar birde nasilbir dedektör almaliyim