Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Dirgen define İşareti

Tarihi çınar ağacı bulursun, burada bir mağara vardır. Mağara girişi dar olup önce bir omuzunu sokarak girersin. İçeride yol ikiye ayrılır, kapılı taraftan git gerçek hakikat buradadır.

Dirgen 3 yada 4 dişten oluşur. 3 dişli dirgen Yunan kültürüne aittir. 4 dişli dirgende aynıdır fakat Roma dönemi olma ihtimali daha yüksektir. 3 dişli dirgen 4 dişli dirgenden daha makbuldür.

Diğer görüş: Dirgen’i bir tarım aleti olduğunu göz önüne alırsak nerede kullanılacağını tahmin edebiliriz. Tıpkı kilise yakınlarındaki harman yeri veya harman gibi düz bir alan yerde araştırma yapmalıyız. Düz kaya varsa tam o noktaya yönel, ayrıca diğer farklılıkları gözden kaçırma. Dirgenin her bir ucu bize yön ve mesafe verir. Olması gerekenden uzun veya kısa çatal varsa bunlar dikkate alınır.

Başka bir görüş: Dirgen varsa bu 2. işarettir aranan eksik uzuv budur mal buna yakın olur. Unutmayalım gömüler neredeyse hepsi kayalar hedef alınarak saklanmıştır. Önce kaya ve kaya altlarını kontrol ediniz. Eğer böyle bir kaya yoksa çevrede ya çukur yada tümsek gibi bir yer arayınız. Tümsek ufak çakıl yığını olacaktır. Dirgen derecesi kral gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdır. Sap kısmını ölç 1 cm bir adımdır veya metredir. Sapın baktığı yöne doğru araştırma yap. Ve bu alan içinde farklılıklar yok ise cihaz yardımı alınmalıdır. Önemli bir husus ise, dirgen işaretinin Yunanlılar zamanında 5 veya 50 anlamına içerdiği araştırmalarımız sonucu bulunmuştur. Bu bilgide definecilik için önem teşkil edebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.