Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Define Haritaları, Kullanılan Kalem, Deri ve Kağıtlar

Harita dediğimiz deri yada eski kağıtların üzerine çizilen şifreli şekillerdir. Deri haritalar çoğunlukla Sahtiyan, Maroken, Keçi, Koyun derilerinden yapılırdı. Kağıtta ise en popüler olan papirüs kağıdıdır. En çok kullanılan yazı kalemi de stilus’tu. Stilus’lar geniş köşeli, kama şeklinde ve ucu kesiktir. Elinize bir harita geçtiğinde bu haritanın sahte yada gerçek olduğunu kalem kağıt üzerinde testler yaparak kolayca anlayabilirsiniz.

Define Haritaları, Kullanılan Deri
Define Haritaları, Kullanılan Kağıtlar
Define Haritaları, Kullanılan Kalem

Günümüzde bu sahte haritaları elle yazarak hazırlayanlar için şimdi online olarak hazırlayan siteler ve programlar mevcuttur. İnandırıcı olsun diye İbranice Yunanca ağırlık olarak yazı karakterlerini. kullanmaktadırlar.

Eski Bir Haritanın Sahte veya Gerçek Olduğunu Nasıl Anlarız

Evet çizilen kağıt ve diğer objeler bize eski görünebilir. Ama gerçek define haritasında özellikle kağıdın kenarlarında hafif kızarma olmak zorundadır.

Kağıt üzerinde buruşukluk, delik, kirlenme; alt köşelerde parmak lekeleri gibi her zaman bir miktar aşınma olur. Ayrıca pas ve renkli lekeler muhakkak gözle görülür. Lekelere ve işaretlere foxing denir. Çizim yapılan Kağıda ışıkta baktığımız zaman yakın aralıklı yatay çizgilerden oluşan zincir hatlarını görmek zorunda ve haritanın katlanma yerlerini gösteren hatlara dikkat etmemiz gereklidir.

1- Çizilen haritanın saklanmasındaki amaç araştırılmalı veya biliniyorsa teyit edilmelidir.

2- Harita çiziminde mutlak suratle belirgin noktalar gizlide olsa gösterilmiş olmalıdır. ( Örnek olarak gerçek haritada kuyu işareti iç içe iki yuvarlak şekil olarak çizilir kilise yapısı + işaretiyle gösterilir.)

3- Haritaları Kimler neden çizme gereği duymuştur bilinmeli ve araştırılmalıdır.

4- Deri veya Kağıt üzerinde Harita çizimi Nasıl olur araştırılmalıdır.

5- Saklanmış Kağıt veya deri haritalar günümüze kadar asla pürüssüz ve tertemiz gelemez. Deri ve kağıtlar belli bir zaman sonra üstündeki baskı ve hava değişiminden dolayı saklandığı yerde yıpranır renk değiştirir. Bu hususlara mutlaka dikkat edilmelidir.

6- Harita nasıl korunur nerede nasıl saklanır araştırılmalı ve bilgi sahibi olunmalıdır

7- Kullanılan kağıt yapısı incelenmeli ve araştırılmalıdır.

8- Kağıt veya Derinin Kokusuna dikkat edilmelidir.

9- Çizimde kullanılan mürekkep kokusuna ve kalem yapısına dikkat edilmelidir.

10- Harita üzerinden teknolojik cihaz yardımı almadan fotokopi makinasıyla cep telefonuyla kopyalama yapılıp içerik çıktısı alınmaz. Alınmış olsa dahi net bir şekilde okumak kesinlikle mümkün değildir. Bu gibi kopyalar sahtedir.

11- Orjinal haritayı veya objeyi görmeden gerekli kontrolleri yapmadan veya bir uzmandan destek almadan kesinlikle kopya üzerindeki bilgilere itimat etmeyiniz.

12- Orijinal olan bir harita asla internet ortamında paylaşılmaz dolaştırılmaz.(Paylaşılmamış ve Dolaştırılmamıştır)

13- Her harita define yerini anlatmaz.

14- Haritalarda asla derinlik ölçüsü verilmez

15- 20 metrelerde 30 metrelerde bu gömüler asla olmaz. Haritada üzerinde asla belirtilmez yazılmaz.

16- Çizimi yapan sakladığını geri gelip alıcak veya aldıracaktır. Bu gömüler 20 / 30 metrelerde değil sadece haritanın çözümüyle noktayı buldugunuzda biter. Bu bilgi kesindir nettir.

Gerçek Define Haritaları Varmıdır

Çok nadir de olsa günümüzde orjinal define haritaları mevcuttur. Bu haritalar asla sıradan insanların elinde dolaşmaz. Bu insanlar evet savaş zamanı ülkeyi terk ederken sakladıkları altınların yerlerini çizmişlerdir. Ama bu çizimler haritayı çizenin torunları akrabaları diğer aile bireyleri gibi aile içindeki insanlarda bu haritalar olur.

Bu insanlar dedesinin atasının babasının sakladıgı altını ülkemizde bırakıcak kadar aptal değildirler. Fırsatını veya bu iş için güvendiği birisini buldugu zaman ülkemize gelir eliyle koymuş gibi çıkarır alır. Sana bana yedirmez.

İkinci bir bakış açısı bu adam zaten ülkeyi terk ediyor aptalmı ki parasını sakladığı yeri gösteren haritayı burada saklasın. Yanında götürür, zamanı geldiği zaman kendi veya yukarıda belirttiğim gibi aile bireyleri aracılığıyla zaten aldırır sakladığı altınlarını. Nasıl olsa adres belli değilmi. Mantıklı yaklaşırsanız bir çok bizi aydınlatıcak sebep bulabilirsiniz.

( Kısa bir örnek vermek istiyorum. Alaçatıda bir arkadaşımın ermenilerden kalma şahsına ait 2 katlı eski bir evi vardı. Evi Kiralık olarak birisine verdi.Kiralayan şahıs evde tadilat yaptırmak istediğini belirtiyor. Arkadaşım izin veriyor. Kiracı evin içinde sadece tuvalet ve banyo tadilat süsü veriyor. Daha sonra 2 hafta arkadaşım kiracıyla görüşme sağlıyamıyor. Polis eşliğinde evin kapısını açtırıp içeriyi kontrol ederken sadece alaturka tuvalet taşının ayak koyma yerlerinin kırıldığını ve tuvalette yerde küp parçaları olduğunu görmüştür. Bu parçaların ne olduğunu içinden ne çıkabileceğini bu kiracının bu evi neden kiralama ihtiyacı duyduğunu açıklama gereği duymuyorum. Bunun gibi bir çok olaya şahit olmuşumdur. Gerçektir.)

  • Bir Uzman Yardımı Almadan Kesinlikle Tarafınıza Gelen Define Haritaları Adı Altındaki Kağıtlara veya Objelere İtimat Etmeyin.

Unutmayın; haritayı çözerken doğru bölgede olduğunuzu anlamanız için dağlar, dereler, yaşlı ağaçlar, dikili taşlar, belirgin tepeler, patika yollar, varsa eski köprüler hatitadaki çizim ile ile uyumlu olmalıdır. Ancak bu şekilde doğru coğrafyada olduğunuzu anlarsınız.

Define Haritaları Yapımında Kullanılan Yazı Malzemeleri.

Ağaç kabukları, ağaç yaprakları, levhalar, kil tablet, keramik vazo parçaları, topraktan yapılmış kaplar, taşlar, çeşitli madenler, keten bezi, fildişi, kemik, hayvan kabukları ve organları, bazı bitki kabukları, papirüs, parşömen ve kağıt. Bu çok çeşitli yazı taşıyıcıları kitabın temellerini oluşturmuştur.

En popüler olanı papirüstür. Papirüsten önce; çanak-çömlek parçaları, yassı taşlar, bronz, kurşun, kalay, bakır, gümüş ve altın madenlerinden yapılan levhalar kullanılırdı. Bunların yanı sıra bitki kökleri ve yapraklarından yapılan yazı malzemeleri, balmumu ile sıvanmış tahta levhalar, fildişinden yapılan levhalar ve keten kamışından yapılan organik yazı malzemeleri de kullanılmıştır.

Ancak bunların hiçbiri papirüs kadar etkili, önemli ve kalıcı olamamıştır. Papirüs ilk defa M.Ö. 3300’lü yıllarda Eski Mısır’da yapılarak kullanılmıştır. Daha sonra tüm Akdeniz ülkelerine yayılarak kullanılmaya başlanan ve en geniş kullanım alanına sahip yazı malzemesi olmuştur. Papirüs kâğıdı önemimi M.S. XI. yüzyıla kadar korumuştur. Papirüs kâğıtları beyazlığına, inceliğine, boyutlarına ve cilasına göre değişik renklerde, farklı cins ve kalitede oluyordu. Kalite, uzunluk ve benzeri özelliklerine göre farklı fiyatlarla satılırdı. Papirüs kalınlığına, genişliğine, rengine ve kullanım alanlarına göre ayrı ayrı isimler alıyordu.

Bu isimler hem papirüsün kalitesini gösteriyor, hem kullanım alanlarını belirtiyor, hem de fiyatlarını yansıtıyordu. Papirüsün üzerine matematik, astronomi, tıp, sihir, büyü ve dinselmetinler, kral listeleri, coğrafi listeler, şehir listeleri, ölüler, okul kitapları, mitolojik yazılar, macera ve coğrafya yazıları gibi bilimsel ve edebi yazılar yazılırdı. Yazı ile doldurulan papirüs, rulo ve kodeks fleklinde, kutu ve deri kılıflara konularak saklanır ve taşınırdı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.