Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Tabanca İşareti, Define Ustaları Yorumları

Eşkiya Tabanca İşareti Define Ustaları Yorumları

Eşkiya belgelerinde Çıplak sol ayak yanında yere ateş etmiş tabancanın parasının nerede olduğunu yazacağız.

Cevaplar: Tabanca Ne Tabancası

Tabanca nasıl ? piştov tabancamı, kubur tabancamı. Yoksa çakmaklı tabancamı. Borulu borusuz tabanca önce bunları bilmek lazım.

Senin tabanca yanında ayak varsa burada yön ve mesafeyi ayak veriyor olabilir. Tabancalar çoğunluk ateş ettiği noktayı gösterir.

Piştov tabanca genelde eşkiya işaretidir. Borulu veya borusuz kubur tabanca bireysel gömülerde kullanılmıştır. Piştov tabanca yalnız olmaz yakınlarda başka işaretlerde aranır. Piştov tabancalar genelde şifre düzeneğinin bir parçasıdır. Kubur tabanca ise tek olabilir bunların parası bir kurşun atımı mesafede tabancanın karşısında olur.

Tabancalarda kabzelerde önemlidir, kabzenin üzerindeki diğer çizgiler aslında yön veren işaret olarak kullanılmıştır. Bunlarada dikkat etmek gerekir.

Bende biraz katkı yapmak isterim. Ustamızın dediği gibi her işarette mutlaka yardımcı faktörler mevcut dur. Şimdi bunlara tek tek girmenin bir anlamı yok biz burada ki tabanca ve ayak ikilisinden bahsedelim.

Diğer cevap: Aslında ikisi de gidilecek şeyi ve yönü anlatmaktadır. Diyelim ki bu tabancanın yanında ayak değilde yılan yada başka bir işaret var idi. Evet işler farklılık gösterse de Sonuç olarak hep bir hedefi anlatmasıdır. Bu tıpkı yollara benzer . Taşlı yol asfaltlı yol toprak yol yada vs.vs.vs. sonuçta hepsi bir yere varır kimisi kiliseye kimisi değirmene kimi bir dede mezarına kimisi çok yaşlı ağaca ve üzerindeki çivilere . Bazıları nekropole bir çeşmeye yada basamaklı kayalara bir mağaraya çok şeye . Yani evet sevgili ustamızın da dediği gibi bir şifreleme mevcuttur. Bu tür işler genelde kilise bağlantılı olurlar. Ve bu tür işaretlerde genellik ile kale ve eski mezarlık. Kısacası buradaki gizemi çözecek olan yine sizin bu işaretin karşısında yapacağınız. Bu ikiliye gelince bulacağınız yer bir kilise yada eski mezarlıktır.

Tabanca Başka Bir Çözüm

Burda tabanca dediğin eski çizme modeli gibi durmakta .Gibi demelerimin sebebi canlı görmediğim ve doğru izaha kavuşturacak çekimler açılar olmadığı için. Çizme ise Urartu modeli kuyu stili mezar odası ara. Çizme ise bu modelde bayırın üst düzlüğüne yakın olur bu işaret. İki adet kuyu arası eğer var ise orijinal kuyu tabii ki açıkta olmaz. Bu aralar ar geye dahil edilir.

Eğer görme kaynaklı hata var ise fotoğrafa göre , çizme değil ise şahıs portresi oymalara yüklenmiştir o zaman taşın komplesi baş anatomisidir. Mezarı yakın ararsın. Çizmeye benzer kalıp gibi kaya ararsın buda bu işaret dönemine dahildir. Başka bir izahı pek yoktur. Başka şekil izah bende yok ama ustalarımız da vardır onlarda görünce yazarlar.

80 Adım

Tabancanın başına git namlu yönüne dön 80 adım at; adımı 70 cm sayarsan 56 metre yapar. Namlu ile bu 80 adım arasında parası düz şekilde dedektörler ara. Artık ip mi çekersin işaretlermisin bilemem almadılarsa bulursun.

Tabanca tüfek gibi silah işaretinin bildiğim başka yerde parası yok. İşaretin yanıltmak için yapıldıysa sahteyse yapacak bir şey yok. Bu yüzden dedektör şart diyoruz bize vakit kazandırıyor yoksa varmı yokmu bilmeden kazarsın sürekli boşa emek gider.

Şarjörlü Tabanca

Şarjörlü tabanca mazisi çok eski değil. Lakin bunun önünden geçen patika yol seni zirvelere ve oradaki bir mezara götürür. Yada buradan mermi çıksa hedefi neresidir . Karşısındaki kayalıktaki mağaramı yada başka bir işaretmi. Yada bu tabanca suya bakıyor ise oraya gidince oymalar olur. Bu boğa bu oymalara yakın ise oralarda taş öbekleri olmalı . Ve buradaki eski kilise ve kalede buraya yakındır bunlar hep bağlantılı işlerdir.

Patlamış Tabanca

Patlamış tabanca varsa patyayan mermi ile namlu arasını ölç. 1 cm si 1 adım olarak hesaplanır. Tam olarak tabancanın karşısına git.

Eşkiya Belgeleri Çift Tabancalar

Çift tabancaların biri Arnavut diğeri Osmanlı tabancasıdır. Osmanlı olan tabanca diğerinden 2 parmak daha kısa aralarında bir harbi var, tabancalardan bir taş atımı mesafede bir kaynak olduğunu izleyebiliriz. kaynaktan akan suyun aktığı istikamette 15 metre gideceksin, burada su ikiye ayrılıyor, ancak aşağıda tekrar birleşiyor, arada bir ada oluşturuyor. Adanın ortasında istavrozlu dikili bir taşımız var, suyun birleşip toplandığı yerde adanın alt kısmında bir taş bu taş sanki yıkılmış bir mezarı andırır.

Bunlara yakın bir kuyu var, yalnız bu kuyunun üzerinde tarafımızdan dikilmiş bir dikili taşımız vardır. Kuyudan tabancaların bulunduğu istikamete doğru 3 adım düzlük üzerinde üç adet köpek izini görebiliriz, bunlar taştandır. Tabancalarla iri taşların arasında yine bir dikili taşımız var, taşın çatlağından bir karış ölç çatlağın iç kısmına doğru içinde duvarda yazılı olarak tabancalar çıkacaktır. Minik minik taşlar ve balmumu ile sarılı. Sonra kuyunun yanına gideceksin dere taşı ile kuyunun.

Ok Tabanca Diğer Konular

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.