Define İşaretleriEşkiya BelgeleriErmeni Gömüleri
 

Definecilerden Pirinç Çubuk Denemeleri

Definecilerden Pirinç Çubuk Denemeleri

Tutma sapları olan pirinç çubuk nasıl yapılır onu anlatacağım. Evde yaptığım denemeler gerçekten beni bile şaşırttı. Boşluk bulmayan ama gördüğü her metale yön veriyor. Sağ elime altın alıp denediğimde sadece altını gören bir çubuk oldu… Tutma sapları 15 cm—-yön veren antenler 45 cm Prinç kalınlığı 3mm kullandım…

Arazi denemelerim::;

6 adet 1 TL Demir para
2 adet 22 ayar altın yüzük
10 adet paslı çivi
1 adet gümüş yüzük

Öncelikle belirtmek isterim ki çubuklarım ALTIN ve Demir para üzerinde çarpı yaptı..Gümüşte ise sağdaki çubuk sabit kalırken soldaki kapanıp ters L harfi oluşturdu.. İlginçtir ama çivileri algılamadı bile:

) Aralarına 8 metre mesafe koyup demir paraları ve Altın yüzükleri farklı yerlere 30 cm kadar derinlikteki toprağa gömüp üzerini kapattım.. Yaklaşık olarak 25 metre ilerde çubukları tuttuğumda beni demir paralara yönlendirdi.. Aynı olayı 3-4 sefer denedim her seferinde sonuç aynı oldu. Taki sağ elime diğer altın yüzüğü alıp çubukları kullanana kadar.

İşte o anda anladımki çubuklar sadece altına yön verirken demir paraların üzerinde hareket bile yok. İnternette okuduklarım gibi mineral …vb. şeyler kullanmadım.. Pirinç çubukları yaklaşık 100-150 metre alanda denedim.. Şahsen beklemediğim bir performans aldım diyebilirim.. Bilmiyorum nedendir ama boşlukta hareket yokk.. İçinde metal varsa tepki veriyor.. Pirinç çubuklarda arazideki izlenimlerimi paylaşmak istedim umarım acemi şansı değildir ve her seferinde aynı hareketleri görebilirim

Denemelerde Metali Başkasına Kodurun

Cevap: Bendekide pirinç çubuk sen başkasına gömdür altını gümüşü o zaman anlarsın.

Cevap: Yok usta şuna eminimki benim yönlendirmem kesinlikle değil. Ben ters istikamete zorlasamda 3-4 sn içinde tekrar inadına HAYIR diye tepki veriyor.. Arkadaşlara 70-80 m ileriye yüzükleri saklattım…Yaklaşık 7-8 dk. içerisinde yer tespitini gerçekleştirdim..ve Şahsen zorlanmadım.. Yalnız 50 cm geride çubuklar çarpı yapmaya başlayıp üzerinde çarpı şeklinde sabit kalıyor… Belki yanılma payı 30-40 cm olabilir diye düşünüyorum.

Diğer Cevap. Bir defa bulaştıysan yandın. Arazide o çubuklar seni çok yoracak demedi deme. Bentonit takviyesi ile kullanmanı tavsiye ederim yoksa mineralden başını alamazsın. Çubuk işi büyük bi dünyadır.

Cevap: Tavsiye için teşekkürler… Merak ettiğim tek şey var 4 arkadaşımda bu çubukları denedi.. Sonuç tepki bile yok.. Ama bende gerçekten güzel ve hızlı yön veriyor nedendir acaba… Gözlerim kapalı durumda arkadaş eline sarı metali alıp nereye giderse gitsin benim çubuklar o yöne tepki veriyor.

Çubuklar ”RADYESTEZİ” isimli bilim dalına dahil bir meseledir. Vücut bioenerjisi ile çalışır. Beyin gücü ve bioenerjisi düşün olanlarda çalışmaz. Bu normal bi durumdur. Ayrıca çok kişide de çalışır, buda normal bir durumdur. Çubuklar üzerine cokça şeyler yazılabilir. Herşeyin en dogrusunu deneyimleyerek görebilirsiniz. Arazide deneyin işin mantıgını kavrarsınız. Ama sizi bu maçta 1-0 galip başlatmak için bentoniti tavsiye ediyorum. Yoksa işiniz çok zor olacaktır mineralden yana.

Bentonit

Bentonit kedi kumu diye bilinir. Migros gibi büyük marketlerden bulabilirsin. Toz halinde yada mercimek büyüklügünde olanları var. Onuda toz haline getirip çubukları arazide denemelerinde kullanacağında bir kabın içinde sıvı çamur gibi eline yapışacak hale getirip ellerine süreceksin. Ve çubukları arazide tutacaksın. Sonra değerlimi yoksa mineral mi orda belli olur. 5 kiloluk bentonit kedi kumunu 7 tly alabilirsin.

Tavsiye

Arkadaşlar siz önce boşluk bulun. Simetrik olsun insan yapımı olduğu belli olsun. Sonra içindeki madenleri tespit edin. Bentoniti daha sonra elinize sürün, boşluk içindeki madenlere tekrar bakin. Görmüyorsa mineraldir. Boşluk içinde mineral olma olasılığı cok düşüktür zaten.

Pirinç Çubuk ve Cıva ile Çubuk Yapımı

Definecilerin vazgeçilmezi çubuklardır. Bizim yaptığımız çubuk çok basit ama kullanışlıdır. Kesinlikle altından başka bir şeye dönmüyor. Yapımı için 2 adet 50cm pirinç çubuk 40 gram cıvaya ihtiyacımız var. Ve üzerine bakır tel ve bakır tutucular.

İki adet 50 cm pirinç çubuk 10 ar santim tutamaç yerini bük ve o büktüğün yere uyacak şekilde 2 adet bakır boru, 10 ar santim yine ve tam ortasına denk gelecek şekilde iki adet şırınga bul ve pirinç çubuğa tak. Şırınga tüplerinin içine 20 gram cıvayı koy dökülmemesi için ağzını kapat ve pirinç çubuğun üstünde boş kalan yerlere bakır tel sar bu kadar.

Şimdi küpe koyuyoruz çubukları ortada tutunca altına yöneliyor. Altının üzerine gelince çarpı yapıyor. Demirin yerinde tutunca yine altını gösteriyor. Altının bir parçasını demirlerin üzerine koyarak ortada çubuğu tutunca çubuk iki tarafıda gösteriyor. Bu iki tarafta altın olduğunu gösteriyor. Ve altınları çubukların üzerine takarak baktığımız zaman kesinlikle metal ve demiri algılamıyor.

Bilmediğiniz Taşı Ellemeyin

Kızım var bir inşaat şirketinde insan kaynaklarında çalışıyor. İnşatta bir işçi değişik bilye gibi bir taş buluyor. Çok düzgün ve pürüzsüz görünce hoşuna gidiyor ve alıyor. Kimseye göstermiyor iyi bir şey bulduğunu sanıp eve getiriyor. Çoluk çocuk herkes oynuyor taşla. Bir kaç gün sonra bütün ailenin ellerinde yaralar çıkıyor. Doktora gidiyorlar hepsi kanser olmuş .. Adamın bulduğu radyasyon taşıymış. Tedavi görüyorlarmış ama direk temas olduğu için tedavi zor demişler. Ne olduğunu bilmediğin şeyi ellememek lazım. Tehlikeli işler bunlar.

Bakır Borudan Yaptığım Çubuk

Yıllar önce, 50 cm bakır boru aldım. Ucundan 2cm, arkasından 15 cm çıkacak şekilde, bakır boruların içinden geçen sarı kaynak teli kaynattım. Bakır boruyu delip, havşa açarak vida alıştırdım. O delikten bakır boru içine cıva enjekte edip 24 ayar altın parçası koyarak vidaları conta ile deldiğim deliklere taktım.15 cm kadar uzun bıraktığım sarı teli,10 cm den kıvırdım, kullanıma hazır hale geldi.bu işlemi yapalı yaklaşık 20 yıl oldu. Çubuklar hala duruyor, sonuç diyeceksiniz.

Sonuç, başkalarının sakladığı, demir parçaları arasındaki tüm altınları buldum. İcraat derseniz, tespit edilen yerler oldu. Cıvalı mevzusu açılınca da başıma gelen, yaşadıklarımı paylaşayım dedim.

Su Buldum Altında Bulurum

Ben çatir çatır çubukla yer bulabiliyorum ustaların dediği yöntemlerden şaşmamak lazım. Araziyle yer ustu farklı yer. Üstten aldığın sinyal güçlüyse yer dibinden nasıl sinyal alıyor önemli olan bu. Normal eline bir şey almadan boşluğun üzerine yürü çubuk hareket vermeye bilir. Alakasız yerlere gidebilir. Bu tip şeyleri arazide görüyoruz kendini kanıtlanmış sistemler tercih edilmelidir.

Çubuk bulur o kadar suyu buldum altınmı bulamayacağım. Her şeyden önce nasip. Ben 7 metre derinde oda buldum.

Pirinç Çubuk Bende Çalışmıyor

Arkadaşlar bir pirinç çubuk aldım fakat hiçbir şekilde tepki vermiyor. Yön kesinlikle vermiyor. Satan adam fiyatı ucuz tabiki 60 70 tl açılmış yer fotoları atıyor sürekli. Bitek sende böyle oldu paranı iade al diyor. Ben parasında değilim 2 3 arkadaş denedik tık yok. Bi kaç yerde çarpı yaptı fakat yön gösterme sıfır. Nedendir bilen varmı.

Çubuk Nasıl Çalıştırılır

Çubuğunuz çalışmıyorsa + ve – uçlar bir bakır aracılığı ile temas etmemiş olmalıdır.

Sıkıntı çubukta ise; çubuğu güzelce pamuklu bir bez ile sil, temizle, parlat.

Temizlediğin halde çalışmıyorsa; kablonun bir ucunu anahtardan sök. Bu şekilde dene. Çalışırsa senin sistemde sorun var demektir.

Pirinçteki Metaller

Pirinç alaşımdır. Birçok versiyonu var. Sarı pirinçte genelde bakır, çinko kullanılır. Her halükarda elindeki çubuğun ana metaryalinde bakır zaten vardır. Ama çubuk işi hep deneme yanılma işi olmuştur. Öyle olmaya da devam ediyor. Bu işle ilgileniyorsanız bilinen veya bilinmeyen farklı yöntemleri hep denersiniz.

Pirinçte bulunan bazı metaller. Kalay, nikel, kurşun, mangan, demir, alüminyum, arsenik, antimon ve fosfordur.

Bakır Pirinç Farkı

Bakır çubuk çok kullandım iyi sonuçlar veriyordu. Çok atik, anında tepki veriyordu. Bu pirinçte zar zor nazlı nazlı çarpı yapıyor. Yeminli sanki. Bende bakır daha iyi çalışıyor.

Pirinç Çubuk Kullanımı Hakkında

Pirinç Çubuklar ilk boşluğa ve minerale gider. Metal çekimini uzaklardan alamazsın. Boşlukta aldığın tepki içe kapanma seklinde. Kapanıp açıldığı mesafe boşluk alanını verir sana. Boşluğun sınırını çizdikten sonra sınırlar içinde her noktayı çubuklarla gez. Değerli metal varsa çubuklar hızla açılıp kapanır.

Metale ne tepki aldığını tek tek deneyeceksin. Sonra çubuğun aldığı sinyale verdiği tepki farklarını çözersin. Sadece boşluğa yada sade metale giden çubuk yapman için 20 yıl kadar çubuk kullanman gerek. Henüz öyle bir çubuk yapan olmadı. Ama basariyi yüksek oranda yakalayanda var.

Çubukla Mezar Tespiti

Hızlı hızlı açılıp kapanma durumunu genelde kaya mezarı veya toprak altı boşluk içindir.

Daha büyük boşluklarda çubukların tam kapanma yaptığı noktaya işaret koy. Sonra devam et karşı taraftan çubuklar tekrar açılmaya başladığı yere yine işaret koy. İşte bu 2 işaret arası oda sınırıdır. Aynı şekilde birde yandan dene oda sınırını bulursun.

Elime Ne Alırsam Ona Gidiyor

Herkes altın bulduğunu soyluyor ama ben sağ elime ne alırsam onun sinyalini kesiyorum. Millet aksini iddia ediyor. Sağ çubuğun haznesine mineral koyup ta minerali eleyen insanlar nasıl oluyorsa sağ eline altın alınca altın bulur anlamış değilim. Sen kendi yaptığın çubuklarla bol bol pratik yap tutmayı öğren.

3 Faklı Çubuk Kullanın

Bence farklı metallerden olan 3 çeşit çubuk kullanın. Bunların hepsini ayrı ayrı çalıştırın. Bu size zor gelebilir ama en iyi yöntem budur. Elinizde hem pirinç çubuk olsun, hem bakır, hemde alüminyum. Hepsiyle denemeler yapın.

Altın X Yapmaz

Altının işareti X çarpı değildir. Ya sağ çubuk karna yapışır. Sol çubuk dik durur.

Yada sol çubuk karna yapışır. Sağ çubuk dik durur.

Altın işaretinin tersi gümüsün işaretidir.

Evde deneme yaparak da altın ve gümüsün sizdeki işaretinin ne olduğunu anlayabilirsiniz.

Salonun ortasına altın koy. Çubukla yürü işareti gör.

Gümüş koy üzerine gelince işaretini gör.

Elbette sağ elinde altına bakarken altın; Gümüşe bakarken de gümüş olacak.

Pirinç Çubuk Zahmetlidir, L Boşluk Uzmanıdır

Pirinç çubuk tespit olayında biraz sıkıntı yaratıyor. Eğer dilinden anlanmıyorsan işlem görmüş kil yani tuğla. Toprak altındaki çamurlu alan. Mineralli kaya daha bir çok şeye değerli sinyali verebiliyor. Bu alanda değişik çubuklar kullanılmalı ve tespit olan alanda belli denemeler yapıp mineral ayrıştırılması yapılmalı.

Pirinç L çubuklar boşluk uzmanıdır bilen biri göstermezse zor çalışırsın. Mesela ikisi bir boşluğa döner seni oraya götürür üstüne geldiğinde x çarpı vurur. Boşluktan çıktığında çubuklar geri açılır. Arkaya geri açılım sayesinde alttaki yerin ne ölçüde olduğunu bilirsiniz. Daha böyle benzer ölçü ve verdiği tespitler vardır. Bunları bilmen için de tecrübe gerektirir. Kapalı mezar, sanduka, oda, mahzen gibi yerleri bulur. Bu saydığım yerler hava almışsa yada görünmez çatlak varsa bulamazsın görmez. L çubuklar para bulmaz bunuda hatırlatayım.

Çubuk Herkeste Aynı Çalışmaz

Çubuk kişiden kişiye farklı tepkiler verir… Sende çarpı yapar bir başkasında açılır.. Denemeler neticesinde verdiği tepkileri iyice öğrenirsin. Ama çubuk kullanmak zor ve bir o kadarda beyin yönlendirmesi ile yanıltır insani.. Simdi sana desem ki gümüş üzerinde çarpı yapar emin ol ilk denemelerinde gümüşte çubuklar çarpı olacaktır. Ben bu konuda çok uğraş vermiş bir kişi olarak ne zaman tamam simdi oldu dediysem emin ol ki 3 gün sonra yenildiğimi anlar üzülürüm..

Simdi çok şükür tamamen olmasada çubuk konusunu en azından yâri yarıya verimli kullanabiliyorum. Emin olduğum bir şey varsa oda çubuk hususunda inancını ve güvenini kaybetme ve sürekli çalış. Emin ol ki yol almaya başladığında geçmiş günleri hatırladıkça güler geçersin. Allaha emanet ol.

Ağıza Alınan Metal

Birde şöyle bir şey ile karşılaştım. Ne derece doğru onuda bilmiyorum. Çubuğu tutan arkadaş ağzına günümüzde kullanılan bir çeyrek altın aldı ağzına ve gezmeye başladı. Bir noktada çubuklar X oldu. Olduğu yeri kazdık altın bir para bulduk. Sonra inanmadım Bizans gümüş bir para aldım ağzıma başladım gezmeye 5 dakika falan gezdikten sonra çubuklar yön gösterdi ve X olduğunda yine kazdık. Bu sefer de gümüş bir heykelcik çıktı.

Hem Bakır Hemde Pirinç kullandım

Ben en çok bakır çubuk kullandım. Daha sonra pirinç çubuk yaptım, bakır ile pirinç arasında bi fark bulamadım. Sadece pirinç bakır çubuklara göre daha geç tepki veriyor, biraz beklemen gerekiyor. Pirinçte sağ eline arayacağın metali alırsan iyi bir sonuç alırsın. Gümüş yada altın alırsan daha iyi tepki veriyor.

Rulmanlı Pirinç Çubuk Yapımı

Bu konuda kendim yapmış olduğum ve sahada da bizzat test edip pozitif sonuç (2 adet mezar, biri oda mezar, diğeri normal mezar) aldığım çubukların yapımını sizlere anlatacağım.. Amacım bu işlere gönül veren kardeşlerimizin elinin altında bulunacağı alternatif bir bilgi olması. Ve dışa bağımlı olmadan ekstra masraf ödemeden kendi çubuğunu kendisi yapması. Hatamız kusurumuz olursa şimdiden affola.

Öncelikli olarak bugün benim aldığım malzemelerin liste fiyatlarını ve nasıl bulunabileceğini sizlere bir kaç kalem yazayım.. Ben malzemeleri biraz fazla aldım daha doğrusu almak zorunda kaldım.. Çünkü istenilen ebatta satmıyorlar. Kilo hesabı ve tek metre hesabı veriyorlar. Tabi ki bu yaşadığınız vilayete göre değişiklik gösterir. Şimdi pirinç denilen bu çubuğu, boruyu ve T’yi her ilin sanayisinde tek tek bulamıyorsunuz. Ya çubuğu buluyorsunuz boru yok, ya çubuk ve boruyu buluyorsunuz t yok. Aynı ben de yaşanan durum gibi.. Çubuk ve zar zor pirinç boruyu buldum ancak t’yi bulamadım. Ben de kendime uygun ve basit bir yol izleyerek aleti hazırladım.

Şimdi aldığım malzemeler

  • -1 kg pirinç çubuk 8 mm ve boy olarak 1,5 metre filan=
  • -1 metre pirinç boru 0,5/24 ebatlarında..yani 0,5 genişlik,24 mm çap=
  • -4 adet rulman. Ben Çin malı değil özellikle Amerikan malı rulman aldım..
  • -bir tane demir kesme testeresi
  • -bir adet yapıştırıcı 502
  • -birde zımpara

Malzemeleri nereden temin ederim

Şimdi bu malzemeleri nasıl temin ederiz.. Yaşadığım problemler ile birlikte yazayım. Öncelikli olarak yaşadığın ilin sanayisine vardığınızda bildiğiniz yer varsa direkt oraya gidin.. Yoksa telefondan bi ön araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin google’a pirinç metal x şehri veya pirinç çubuk x şehri yazın.. İllaki bu metali satan bir yer bulunacaktır.. Diyelim ki bulamadınız o zaman o sanayide metal malzeme satan yerlere gidin ve ellerinde pirinç çubuk olup ölmediğini sorun.. Varsa temin edersiniz, yoksa bunu satan yer nerede bulunur diye sorun.. İllaki onlarda yönlendireceklerdir..

Pirinç çubuk satan yeri buldunuz ve içeri girdiniz. Satıcı sizlere kaç mm kalınlığında istediğinizi soracaktır. Ben 8 mm istedim ve altıgen olmasını söyledim(tavsiyem altıgen değil düz çubuk almanız. Sebebini açıklayacağım).. Satış şartlarını sordum.. 2 adet 55 cm, 2 adet 12 cm kesebilirmişsiniz dedim.. Biz bütün olarak satıyoruz dedi ve 1,5 metreye yakın bi çubuk çıkarttı.. Tamam dedim ve alıp istediğim ölçüde kestirdim..

Buradaki satıcıda pirinç boru bulunmuyordu.. Sorduğumda nerede bulunur dedim bana söylediği yerlerin hiçbirinde yoktu.. Sonra bende internette soruşturup öyle buldum.. Çıkan her dükkânı tek tek aradım ve satan sadece bir yer buldum. O da tesadüf eseri elinde 1 metre kadar kalmış.. Kalan çubukta 0’5 e 24 mmydi.. Size tavsiyem eğer gittiğiniz yerde çeşit varsa 1 e 20 veya 0,5 e 20 mm almanız.. Çünkü rulman bulması da inanın ki zor oluyor.. Onu almaya gittiğimde herhangi bir kesim isteğinde bulunmadım.. Ancak siz 10 cm uzunluğunda 2 adet kestirebilirsiniz..

Rulman Önemli

Daha sonra rulmancıya gittim. Rulmancıyı da yine pirinç boruyu aldığım yere sorarak buldum.. Siz eğer bildiğiniz rulman (bilye) satan yer varsa oraya gidebilirsiniz. Bir elimde kestirdiğim 12 cm uzunluğunda bir adet çubuk diğer elimde pirinç boru ile dükkana girdim..

Bu ikisine uygun rulman bulunur mu diye sordum.. Adam önünde ki listeye bakaraktan 7 te 22 rulman çıkarttı. Rulman bütün çapı 23 mm olan yokmuş. Ben de mecburiyetten 22 mm lik olanı aldım.. Yukarıda yazdığım boru çapının 20 mm olması gerektiği bu yüzden.. Çünkü 19 mmlik rulman daha rahat bulunuyor.. 2 çeşit çıkardı.. Çin malı olan 3 TL, Amerikan olan 5 TL.. Amerikan malı rulmanlardan 4 adet aldım.

Son bulmamız gereken malzeme pirinç T. Bu pirinç T hortum eki diye geçer.. Doğalgaz malzemeleri satan yerlerde, nalburlarda bulunur.. Ancak uzun bir arayış sonucu koskoca vilayette bulamadım.. İnternetten sipariş verebilirdim ancak biraz aceleye geldiği için ihtiyaç duymadım..

Demir testeresi, zımpara ve yapıştırıcıyı da bir dükkandan temin ettikten sonra çubuğumuzu yapmaya başladık.. Yukarıdaki yazdığım malzemeleri belirli bir sıraya göre alırsanız problem yaşamazsınız diye umuyorum.. İlk önce bir boru, sonra çubuk, sonra rulman, bulabilirseniz T bulamazsanız da çok önemli değil..

Pirinç Çubuk Yuvarlak Olmalı

Şimdi üst yazıda bahsettiğim pirinç çubuğu niye altıgen değilde yuvarlak almanız gerektiğini açıklayayım.. 1.husus rulmanın tam rahat bir şekilde girmemesi,2.husus arta kalan çubuk ile basit(bükerek kullanıma hazır) bir alan tarama çubuğu oluşturabilmeniz.. Çünkü altıgen bir çubuğun elinizde rahat hareket etmesi düz bir çubuğa göre zordur..

Ben kestirmiştir olduğum o 12 cmlik pirinç çubuğun rulmana daha rahat girmesini sağlamak için biraz spiralle traşladım ve zımpara ile de son rütuşu yaptım..elinizde eğer spiral yoksa zımpara ile de bu işi rahatlıkla halledebilirsiniz..

Rulmanların 12 cmlik çubuğa rahat bir şekilde girdiğini ayarladıktan sonra sıra pirinç t olmadığı için o 12 cmlik çubuğun 55 cmlik çubuğa monte işlemine geliyor.. Ben bunu sanayi de sarı kaynak ile hallettim.. Her sanayide vardır sarı kaynak yapan yer.. Bu sarı kaynak pirinci pirinç ile kaynatma.. Kullanılan kaynak malzemesi pirinçtir.. Kaynak işlemi bittikten sonra almış olduğum demir testeresi ile rulmanları içine koyacağım pirinç boruyu 10 cm den kesiyorum..

Bi parantez açayım; (Siz eğer bu çubuğu yapacaksanız tavsiyem kaynak işlemini en sona bırakın.. Çünkü rulmanları pirinç borunun içine bir seferde altlı üstlü olarak sabitlerseniz fazla zaman kaybını kapatmış olursunuz. Ben biraz acemice davranarak önce kaynak işlemini yaptım sonra da rulmanları 12 cmlik çubuğa sokarken biraz problem yaşadım).

Montaj

Pirinç boruyu kestikten sonra rulmanları alta ve üste birer tane gelecek şekilde sabitliyorum.. Daha yukarıda anlattığım gibi eğer ki alacağınız pirinç boru 0,5 e 20 mm veya 1 e 20 mm olursa buna uygun rulman (19mm çapında olanı daha rahat bulunur) bulmak kolaydır.. Ben bulamadığım için pirinç boruyu alttan ve üstten çekiç yardımıyla biraz ezmek zorunda kaldım.. Bu şekilde rulmanları sabitledim ve yerlerinden oynamaması için yapıştırıcı ile sabitledim.. Burada önemli bir husus yapıştırıcıyı damlatırken dikkat etmeniz ve rulman içinde bulunan bilyalara kesinlikle temas ettirmemeniz.. Aksi takdirde rulmanlarınız dönmez.. Amaç yerinden oynamaması için sadece rulmanı pirinç boruya sabitlemek..

Çalışmalarıma Gelince

Çubukla değerli testinden önce boşluğa yönelirim.. Yerin altındaki yapının geometrik olarak şeklini bi toprağın üstüne çıkarırım.. Anlamlı bir şekil ise (kare, dikdörtgen yuvarlak vs vs) diğer adıma geçerim. O da kemik, diş daha sonra değerli tespiti.. Hepsini yaptıktan sonra pozitif sonuç alsam veya almasam dahi yine de mineral testi yaparım..

Minerali ayırt etmek için ne kullanıyorsun diye soracak olursan eğer mix bir karışımım var.. Veterinerden aldığım bir solüsyon (normalde yem katkı maddesi diye geçer) ile kedi kumunu sağ elimde biraz ıslarım.. Daha sonra ayrı bir poşette bulunan alüvyon toprak ile lav külünü de birkaç tutam olmak kaydıyla sağ elime eklerim. Hafif yumuşatır ona göre inceleme yaparım.

Neodyum Mıknatısları

Küçük neodyum mıknatıslar var onlardan iki tane temin edin. İki tane kola kutusunu aç içini güzelce temizle. Neodyum mıknatısları içine tam ortasına Japon yapıştırıcısı ile yapıştır. Bunları bileklerine bağla. Ağızları çubuklara bakacak şekilde olsun.

Mantık şu. Neodyum mıknatıslar kendi ağırlığının 600 katına kadar ağırlığı taşıyabilir. Çok güçlü bir mıknatıstır. Kola kutusunun içi boş olduğu için boşluk frekansını ararken olması gerekenden çok çok fazla bir sinyal göndererek arama yapıyor. Sağ elinizdeki kutunun içine kemik koyarak mezarı da tespit etmiş olursunuz.

Forum: Define Sohbeti

Yorumlar

  1. Apollon dedi ki:

    Dörtlü çubuk çok kullandık, içi cıvalıydı. İkisini karşımdaki tutardı ikisini ben. Cıvalı olduğundan ne biçim ağırdı. Esas ustasının kullanmasıyla bizimki arasında dünya kadar fark vardı.